karambolis8 napisał(a):Jeśli mogę sobie pozwolić. Zdjęcia będą jeszcze bardziej realistyczne, kiedy będziesz je robił z daleka, na maksymalnym zoomie optycznym. Wtedy perspektywa będzie jak na zdjęciu z prawdziwą maszyną. Pewnie przyda się statyw.
Mówisz masz :

Reszta nowych fotek w pierwszym poście.
Chciałbym jeszcze raz podziękować wszystkimi miłe komentarze. Sprawiają mi wiele przyjemności.
Bardzo dziękuję !!
siara1939 napisał(a):Podoba mi sie efekt cieplego powietrza z dysz. Jak go zrobiles, jezeli nie jest to tajemnica?
Siara, efekt goracego powietrza uzaskałem filtrem Ocean ripple, lub glass z grupy distort. Niestety nie działa najlepiej przy kontrastowych zdjęciach.
jambus napisał(a):Boję się tylko, że po zrobieniu tradycyjnej galerii model straci cały swój urok.
Model jest robiony Jako standard na konkurs lotniczy na tym forum. Niestety za pierwszym razem ledwo go zacząłem, a za drugim jako zaczęty nie został zakwalifikowany. Jedyne "bajery" to pilot i HUD ,-)). Założyłem , że klasa standart to klasa dla "malarzy" podczas gdy "open" dla "dłubaczy".A ja przecież chce się uczyć malować.
Zrobię kilka fotek "modelarskich", to ocenisz jak wiele traci. Musze Cie ostrzec, ze oleje dają mgiełkę tak delikatną, że praktycznie niedostrzegalną, a model Academy to bardzo dobry model ,-)).
Znaczy się nie jest źle ,-)).
_iceboy napisał(a):Teraz poproszę F-16 tak porządnie wyczochranego:
F-16 mam w planach, tyle, ze nie mam jeszcze modelu.
Chciałem zrobić naszego, ale sami rozumiecie...nie należą one do brudasów, a jako symbol "nowoczesności polskiej armii" będą czyste na wieki.
lejgo_inc napisał(a):Nie każ długo czekać na greckiego F-5A

Jakiś tydzień, może dwa i będzie galeria ,-)).