P-38J Academy

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: P-38J Academy

Postprzez spiton » niedziela, 23 lutego 2014, 00:29

Jest taka scena w książce "Stąd do wieczności", w której jeden z bohaterów, niejaki Bloom - żołnierz, trochę wyśmiewany przez kolegów z jednostki, popełnia samobójstwo w kiblu, odstrzeliwując sobie głowę. W ten akt rozpaczy pacha go miedzy innymi chęć pokazania "kolegom" jak dużą wyrządzili mu krzywdę.
A reakcja kolegów była mniej więcej taka : "Co ze tępy sukinsyn ! Mógł to zrobić gdzie indziej. Kto to teraz będzie sprzątał mózg tego debila ".

Słowem foch to kiepska broń. Bardzo nieskuteczna.
spiton

Reklama

Postprzez Sherman » niedziela, 23 lutego 2014, 00:53

<macha chusteczką na pożegnanie>
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez Alex976 » niedziela, 23 lutego 2014, 07:56

Boli cię to, że kilku bardzo doświadczonych modelarzy, którzy mają na swoim koncie fantastycznie zrobione modele, wskazało ci co musisz poprawić? Model jest średni: widać szpary, miejsca, w których nie ma szpachli a powinna być. Malowanie również pozostawia wiele do życzenia, zwłaszcza te krzywe pasy.
Rada na następny model: słuchaj rad innych. A nie, przecież nie będzie kolejnego modelu, bo:
sebmalinowski napisał(a):Zakończyłem przygodę z modelarstwem na zawsze. Szkoda niszczyć takie dobre i drogie zestawy pracą tak marna jak moja.
Wszystko to co miałem w pudle i nie dotknąłem albo sprzedałem za kilka złociszy albo dałem dzieciakom z placu. Wszystkie narzędzia i farby również zniknęły.
Te modele, które miałem złożone wpakowałem do pudła i wyniosłem do zerówek i domu dziecka jako zabawki.
Życzę wam udanych modeli pierwszych miejsc na konkursach w kraju i tych zagranicznych.
Niech zapach szpachli będzie z wami !

Obrazek

Teraz tylko czekać, aż Ciocia znowu poprosi o zrobienie modelu :mrgreen:
nie lubię pigwy i malin
Obrazek
Alex976

Postprzez Daniel-Martola » niedziela, 23 lutego 2014, 07:59

Panowie, dajcie spokój. Każdy może wystartować, każdy może skleić jak umie czy jak mu się uda.
Po co kłótnie? Będzie głosowanie na koniec. Uwagi przekazaliście, a jak autor ich słuchać nie chce - trudno. Nikogo na siłę nauczyć się nie da.
Obrazek
Daniel-Martola

Postprzez POLAKKK » poniedziałek, 24 lutego 2014, 16:16

Widziałem w życiu o wiele gorsze modele, ten nie jest taki zły, a wady zostały wcześniej wytknięte.
deviantArt-http://pinkamenaseesyou.deviantart.com/
POLAKKK

Postprzez rudolf24 » poniedziałek, 24 lutego 2014, 19:28

Mi się podoba jak na pędzel całkiem dobrze, szkoda że autor nie miał samozaparcia.
rudolf24

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli