potez napisał(a):Patrzeć i widzieć...
Kuba P. napisał(a):Podobnie jak inne zestawy tak i ten jest bazą wyjściową do wykonania modelu.
Kuba P. napisał(a):Coś, co przeciętnie zdolny modelarz już uzna za zbyt trudne?

potez napisał(a):akz baza? Jakie wyostrzanie? W żywicy? Dałeś za model prawie 3 paczki i uważąsz że jest OK?
potez napisał(a):A to powiedz mi jak taki przeciętnie zdolny modelarz jak ja ma zrobic z niego skrzydło orlika z krawędzia spływu , która nie będzie miała 1 mm grubości?
potez napisał(a):A co do szczegółów to znajdź czym różnia się te dwa zdjcęcia:
Kuba P. napisał(a):Dziś dałem prawie 3 paczki za Pb do [H] i nie mogę nią cały czas zapierniczać na granicy uślizgu dupy z ryczącym 6500 RPM iVTEC jak tylko mam chęć. Szlag by trafił Orlen, prawda? Jego wina!

potez napisał(a):Wiesz ciężko mi ci współczuć takim wlewem bo ja dzisiaj wlałem za 500 ON do [OOOO] i mogę dzięki temu uwalniac te 800 Nm przy 1900RPM jak tylko mam chęć i mi prawka policja nie odbierze...
potez napisał(a):Stary lis i spec ma dosyć, że ktoś go r...a na kasę puszczając model robiony w mydle wykałaczką...bo mi się po prostu nie chce brać papieru na klocek i zrobić od nowa to za co zapłaciłem...nie mam ambicji robić od zera w żywicy co jest mega nieprzyjemne. A tutaj tylko takie radykalne kroki sa skuteczne. Co ty tam chcesz ostryć? te krzywe rowy? A żebyś popatrzył dalej niz skrzydełko od spodu to proszę na zachętę:
potez napisał(a):OBRAZEK
Kuba P. napisał(a):ps - 800 Nm...wolę mieć 400 z biturbo R6 ale bez kleklekle
Izydor napisał(a): To wina zdjęcia, czy kadłub ma rzeczywiście zjechaną oś symetrii![]()

Kuba P. napisał(a):blablabla
Kuba P. napisał(a):Bryła, geometria? Coś, co przeciętnie zdolny modelarz już uzna za zbyt trudne?
Kuba P. napisał(a):Dziś dałem prawie 3 paczki za Pb do [H].....
Kuba P. napisał(a):Po to wydałem jakieś półtorej paczki na Pb i znosiłem trud podróży z WWA do Dęblina
potez napisał(a):Tak to wina zdjęcia. Podobnie jak tutaj
Wojciech Sokołowski napisał(a):Moja ocena zestawu jest jak najbardziej pozytywna - części są odlane czysto, bez wad. Rysunek linii podziałowych i szczegółów jest delikatny.
potez napisał(a):Orlika nie było i nie ma nadal ... to co jest jest niestety żal powiedzieć, bo w zyciu się nie spodziewałem że do tego dojdzie, gorsze jakościowo niż Iskra z choroszego.![]()
Aha, Kuba liczę na warsztat. Tak żebys pokazał jak wyprowadzasz Orlika konstruktywnie na prostą![]()
Drunkmaster napisał(a):Ja wiem że masz syndrom człowieka, który nie może spać kiedy ktoś ma rację w internatach, ale skończ już pleść te androny jak wiklinowe mebelki.
Drunkmaster napisał(a):Skoro jesteśmy w temacie to mnie interesuje inbox, model kosztuje 3 stówki a cała prezentacja opiera się o jedną galerię i słowa twórcy nt. wydania werdyktu o jakości przez jakiś fanklub...
Jeśli ten model jest taki dobry, to niech wypowie się producent. Tylko niech poprze swoje zdanie inboxem z dobrymi zdjęciami, tak żeby każdy modelarz, który marzy o orliku wiedział co kupuje.
potez napisał(a):Chyba czas udać sie na modelarska emeryturę. Już nawet zaglądając do pudełka nie widze tego co powinienem zobaczyć...
Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości