Ramki Airfixowego wyglądają tak - nie wyglądają mi na takie, które posłużą do wyprodukowania kolejnych wersji.

Ot idea taka - F4F w wydaniu Airfixa zapewne będzie bardzo fajny/bardzo dobry, z podejściem do maszyn pokładowych, które kolega Puskal prezentował /i fascynacja i cyzelowanie detalu - szacunek mój!/ taki żywiczny zestaw, no skusiłbym się na pewno;]
MarCo napisał(a):Masz bardzo dobre nieuzbrojone oko
Kolejny raz kadłub jest za długi i ma błędy kształtu (jak ich wszystkie messery) a te G-10 mają już przedziwny kształt silnika - przynajmniej jeśli chodzi o obrys, przekroje trzeba sprawdzić. Jak tylko znajdę czas, to zrobię jakieś porównanie. Bez planów widać że toto niepodobne do messera. Niestety, kolejne rozczarowanie.
Cieszę się, że udało mi się Marka wywołać do tablicy:-) bo nie ukrywam wiedza i wiadomości, którymi się dzielisz daleko wykracza poza poziom popularnych monografii i zdecydowanie poszerza horyzonty biernego odbiorcy. Liczę zatem nieskromnie na wspomniane wyżej porównanie.
Oj, chyba warto poczekać na D9 z Eduarda (planują w 2016) - we Wrześniu będzie A-8 i na 100% pociągną temat jak w 48mce. A8 zapowiada się przednio, więc można założyć że i D9 będzie nareszcie porządnym modelem rzędowej foki.
O to nowa wiadomość dla mnie - z wypowiedzi uczestników ModelBrno - premiera A8 w 1/72 wrzesieniu [E-Day?], do sprzedaży miałby trafić w październiku. Na ramkach widać niesamowity zestaw podwieszeń dla F8, ale info głosi że F8 i A5 ukażą się już w 2016. Takoż i rozkładu jazdy wypadła wersja A5, co nieco schładza mi wizję RoyalClass - ~kombinowałem~, że obok kawałka złomku ze straszliwej bitwy, ten RC to będzie 2x A8 + A8/R2 +A5, tymczasem hm... Ach, mniejsza - jakie to QuatroCombo będzie - odkładam grosze do skarbonki.
Aha, koledzy z Czech w dyskusji skupiają się zdaje się na nitowaniu i powieleniu błędów z 1/48 /zerknę sobie jeszcze raz w te zdjęcia - mój wewnętrzny maruda odnotował brak śmigła w wersji z zewnętrznymi ciężarkami, które no przecież mogłoby być. Co panu zależy panie Szulc, no!/