Moderator: xenomorph

Dumo napisał(a):Rdzawe obicia na włazie mi się nie podobają za to białe kamo bardzo fajne, powiedz jakim sposobem zrobiłeś?
Kamuflaż z zieleni i brązu (Pactra), na nim lakier. Następnie biała Tamiya X-2. Ścierałem twardym, starym pędzlem za pomocą wody. Miejscami musiałem pomagać sobie rozcieńczalnikiem.
Dumo napisał(a):Rdzawe obicia na włazie mi się nie podobają za to białe kamo bardzo fajne, powiedz jakim sposobem zrobiłeś?
kugelblitz napisał(a):Dumo napisał(a):Rdzawe obicia na włazie mi się nie podobają za to białe kamo bardzo fajne, powiedz jakim sposobem zrobiłeś?
To bardziej wygląda na minię wyzierającą spod białej (kremowej ?) farby niż na rdzę
A mnie się ten biały nie podoba... Pościerany jest w dziwnych/przypadkowych miejscach, poza tym widać, że coś nie poszło tak jak powinno ("miejscami musiałem pomagać sobie rozcieńczalnikiem"). Nie wiem co zrobiłeś, że efekt jest taki a nie inny - chyba warstwa białej farby była po prostu zbyt gruba.

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości