Jeśli chodzi o F13 to najlepszym rozwiązaniem będzie, rzecz jasna przy szerokiej waloryzacji, zakup modelu Tigera Initial dragona. Jak ustaliliśmy czołg F13 miał naszym zdaniem bandażowane koła, więc tu problemu nie będzie. Kadłub tego czołgu będzie lepszy niż kadłub F13 Cyber Hobby. Chodzi tu o detale wierzchu, tyłu i itd. Koneczne przeróbki nie będą skomplikowane. Co do wieży to w tym modelu dostępna jest tylko ta bez włazu ewakuacyjnego. Jednak wieża pierwszych 50 egzemplarzy tigera może dodać modelowi pikanterii

. Na marginesie nie ma żadnego zdjęcia ukazującego prawą stronę czołgów z KG Fehrmann

. Jednak w zestawie są wszelkie niezbędne części włazu i tu wystarczy "tylko powiększyć dziurę

.
Największy problem stanowią moim zdaniem boki kadłuba, bo te w initialu są "łyse" i konieczne będzie wykonanie zaczepów pod boczne błotniki. Ja posiadam Tigera M ID z CH i w nim są "niepotrzebne listwy boczne

. Na marginesie to najlepiej wykonany Tiger na rynku! Polecam. Możesz ewentualnie popytać czy komuś nie zostały boki z wersji late z zimmeritem(te bez zimmeritu

). Również koła napędowe i napinające będą problemem. No chyba, że masz tigera late dragon. Z niego zostają potrzebne części

. Ja właśnie chce zrobić F02 w powyższy sposób.
Co do zakupu 2 modeli tamiya to taki średni pomysł z tego co zostanie nie zrobisz za bardzo nic, no chyba że s-f lub jakąś dioramę z częściami tigera. Modele dragona nie są dużo droższe na popularnym serwisie aukcyjnym jak trafisz na licytację.
Dragon od jakiś 3 lat zapowiada wersję early jednak na nią nie ma co liczyć

. Ten czołg byłby najlepszy. Co do zakupu F13 CH to mocno bym się zastanowił. Kluczowa będzie cena. Ja kupiłem mojego okazjonalnie w przypływie emocji.
Polecam natomiast Mid dowódcza CH jest super!!!