Seba- milo, ze zawitales.
Mysle, ze nalezy sie pare slow wyjasnienia.
Model bedzie wykonany na wysokim poziomie- jak piszesz- jak na moje mozliwosci.
Nie bedzie uproszczen, ani scinania zakretow.
Chce zrobic dokladna replike w duzej skali, aby bylo widac co sie dokonalo z plastikiem.
Ten model jest naprawde fajny i dobrze odlany- oprocz paru szczegolow, ale nie rozpaczam, bo wiesz, ze jak cos mi sie nie bedzie podobalo, albo bedzie odbiegalo od orginalu, to poprawie, lub zrobie od nowa.
Model ten to byle ESCI- calkiem fajnie zrobiony, ale sa miejsca, gdzie bede ingerowal.
Powoli obrabiam czesci silnika.
Sam silnik to male dzielo sztuki i sklada sie z ponad 80 czesci.
Mam nadzieje, ze nie bedziesz zawiedziony.
rollingstones napisał(a):Fajny temat - moim zdaniem robisz jednak błąd. Ten pojazd ma potencjał na lux model w ramach twoich możliwości przeróbek. Ja bym go ku temu zostawił a zabrał się za trenowanie malarskie na dwóch smart kitach Dragona prosto z pudła.:
Piszac testowac malowanie, mialem na mysli testowanie malowania na czyms wiekszym. Malowac juz potrafie, ale na mniejszych modelach tego nie widac.
Uzyje technik preszadingu, color modulation, hairspray, metody soli, postshadingu, malowania oznaczen z masek, malowania rejestracji z masek (nie bede uzywal kalkomanii z zestawu, ani zadnej innej).
Siedzenia beda wykonane od podstaw, lacznie ze sprezynami.
Chce powierzchnie pojazdu przygotowac przed malowaniem, z widocznymi uszkodzeniami poszycia, z widoczna faktura powierzchni typu rdza 3D.
Mysle, ze bedzie ciekawie.
Moze sie wyrobie z nim na Bytom, bo jesien i zima to w kamieniarce okres zastoju.