Zacząłem zastanawiać się nad dokupieniem metalowej lufy, ta z zestawu jakaś taka jajowata w przekroju...
Moderator: xenomorph

merlin_PL napisał(a):Łańcuszek zestawowy też dodaj z przodu bo ożywia model .
Jest sporo zdjęć pokazujących BT-7 z wieżami cylindrycznymi w czasie "wyzwalania" ziem zachodnich w 1939 roku. Były na Ukrainie, więc może i dalej na zachód też dotarły. Zdjęcie wykonane we Lwowie w 1939 pokazuje czołgi z wieżami stożkowymi i chyba dwubarwnym kamuflażu. Piszę chyba, bo tylko dwóch kolorów na pewno można się dopatrzeć, ale trzech wykluczyć nie można.TomB(raider) napisał(a):Chciałbym zrobić go z wizyty przyjaźni we wrześniu 1939. Z tego co oglądałem w sieci, to większość zdjęć ze wspomnianej wizyty pokazuje BT-7 z wieżą stożkową. .
Albo są źle opisane. Sam niedawno oglądałem w sieci album "ZSRR 1941" a w nim np. zdjęcie T-34 model 43. Ja wspomniane zdjęcia widziałem w monografii "Tanki BT " wydawnictwa Wojennyj Muziej.TomB(raider) napisał(a):Dzięki za informację. Próbowałem wyszukać te zdjęcia w sieci, ale albo ich nie ma, albo .

Mariusz 72 napisał(a):Model chyba łatwy nie jest?
Kiedyś chciałem go budować ale odpuściłem sobie wszystko co CCCP z braku czasu.
pawel napisał(a):Jest sporo zdjęć pokazujących BT-7 z wieżami cylindrycznymi w czasie "wyzwalania" ziem zachodnich w 1939 roku. Były na Ukrainie, więc może i dalej na zachód też dotarły. Zdjęcie wykonane we Lwowie w 1939 pokazuje czołgi z wieżami stożkowymi i chyba dwubarwnym kamuflażu. Piszę chyba, bo tylko dwóch kolorów na pewno można się dopatrzeć, ale trzech wykluczyć nie można.
Mariusz 72 napisał(a):Pogapię się. Model chyba łatwy nie jest?
Kiedyś chciałem go budować ale odpuściłem sobie wszystko co CCCP z braku czasu.
Pan_Cerny napisał(a):(...)
Tomek, leniu, pokaż co zrobiłeś do tej pory.

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości