BMP/ BWP 1 (Dragon 3503) 1/35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: BMP/ BWP 1 (Dragon 3503) 1/35

Postprzez Peter Z » sobota, 21 listopada 2009, 08:17

spiton napisał(a):W jednej książce czytałem, że jak miał przyjechać jakiś oficjel do polskiej bazy w Babilonie(Irak), to oryginalne babilońskie cegły malowali na czerwono (w okolicach trybuny).....

Możesz mi podrzucić tytuł tej książeczki ?? Jeżeli to jest fakt, to rzeczywiście straszna kicha. Osobiście będąc w podchorążówce po skończonych studiach, zrywałem ostatnie liście z topoli stojąc na podnośniku, a rejony były sprzątane trzy, cztery razy dziennie jak miał przyjechać gen. Szaciłło. Wtedy szef Głównego Zarządu Politycznego WP. Myślałem, że sporo się w tej materii zmieniło. :-/
Pozdrawiam !!
Obrazek
Peter Z

Reklama

Postprzez Paweł Czarnocki » sobota, 21 listopada 2009, 11:42

Peter Z napisał(a):Skończyłem.
W sumie model trochę był kłopotliwy, parę rzeczy trzeba było poprawić. Jestem w miarę zadowolony, chociaż jak zawsze mogłoby być lepiej. ;o)

Eeee nie marudź, ładnie wyszedł.
Zakup w MARTOLI portfela nie boli.
Paweł Czarnocki

Postprzez spiton » sobota, 21 listopada 2009, 13:12

Peter Z napisał(a):
spiton napisał(a):W jednej książce czytałem, że jak miał przyjechać jakiś oficjel do polskiej bazy w Babilonie(Irak), to oryginalne babilońskie cegły malowali na czerwono (w okolicach trybuny).....

Możesz mi podrzucić tytuł tej książeczki ?? Jeżeli to jest fakt, to rzeczywiście straszna kicha. Osobiście będąc w podchorążówce po skończonych studiach, zrywałem ostatnie liście z topoli stojąc na podnośniku, a rejony były sprzątane trzy, cztery razy dziennie jak miał przyjechać gen. Szaciłło. Wtedy szef Głównego Zarządu Politycznego WP. Myślałem, że sporo się w tej materii zmieniło. :-/

Ta książka to:
"Mój Irak" Wojciech Hajnus zdecydowanie polecam

Wojsko to wojsko, porządek musi być ,-)))
spiton

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat