Moderator: xenomorph
Marek Jaszczołt napisał(a):Bathin napisał(a):Chcę zrobić zimową "112" z s.Pz.Abt. 501.Zima w Afryce hmm to ciekawe
Mariusz 72 napisał(a):Kuba ok, ale:
1. Czy można jakoś przerobić gąski z zestawu, żeby były dobre?
2. Czy można założyć póżniejsze gąski do initiala? Będą pasować (w sensie wymiarowym)?
Bathin napisał(a):W jakiś 186 ogniwach wyrzeźbić otwór w zębie
Kuba Plewka napisał(a):Zaskakująco, gumowe DS'y otwory mają.
Mariusz 72 napisał(a):Czy można jakoś przerobić gąski z zestawu, żeby były dobre?
Mariusz 72 napisał(a):Przy założeniu, że wymieniono gąski na nowsze i użyto kilku starych.
Sprawa chyba dość prosta bo mało zębów widać między kołami...
mr.jaro napisał(a):Prawdopodobnie gumowe DS'y dadza się wyciagnac z formy pomimo pewnych zazebien ksztaltu, zatem wykonanie otworow w zebach jest mozliwe. Zwykly plastik jest sztywny i w takiej sytuacji popekalby. Wyjatek stanowilaby gasienica z osobno doklejanymi zebami, a taka produkuje Modelkasten, ale (o ile wiem) nie do wersji "Initial".
mr.jaro napisał(a):E tam, zaraz schrzanil.
Ja ich wcale nie chce bronic, ale przeciez nie produkuja zestawow po to, by doprowadzic nasze oblicza do usmiechu (lub zaczerwienienia), ale po to, by kroic kase. Zrobili, tak, jak bylo najprosciej, najtaniej i w miare mozliwosci prawidlowo. Tamiya tez nie robi tego duzo inaczej.
Zupelnie co innego wykonac forme suwakowa dla kilku wiekszych elementow zestawu (wanna), anizeli dla kilku/kilkunastu/kilkudziesieciu (nie mam pojecia, ile ogniwek na raz znajduje się w jednej formie wtryskowej, ale z cala pewnoscia nie odlewaja ich pojedynczo) ogniwek gasienicy.
mr.jaro napisał(a):Chyba najlatwiej byloby "ozenic" ogniwka Dragona z zebami Modelkasten. Tyle, ze te drugie sporo kosztuja i szkoda byloby wyrzucic reszte.
siara1939 napisał(a):Sklejaj sobie i moze za pare lat tez bedziesz mial paru pochlebcow, coby w Twoich warsztatach wypisywali achy i echy....A pozatym, jak Ci się tak tutaj nie podoba, to wiesz co mozesz zrobic, aby taka sytuacja Cie wiecej nie irytowala.
Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 18 gości