Jak widać na zdjęciu poniżej model to Opel Blitz, wersja z płytami afrykańskimi, cokolwiek to oznacza, i z napędem na 4 koła. Tak poza tym to wygląda jak każdy inny Opel Blitz. Model jest produktem jakiejś mało mi znanej firmy KernKit.

Części nie jest dużo. Połowa masy żywicy zawartej w pudełku to wlewki. Reszta to kilka głównych części i trochę mniejszych. Na chwilę obecną udało mi się uporać podstawową obróbką po odcięciu od kostek wlewowych. Niestety każda część wymaga mniejszego lub większego dopieszczenia małymi pilnikami i papierem ściernym. Podstawowe spasowanie dużych części jest jednak bardzo dobre. W zestawie jest jeszcze blaszka fototrawiona z kilkoma detalami jak logo, pedały, tablice rejestracyjne. Nie ma jednak w żadnej formie tych "pręcików z kulkami" - skrajniki obrysowe czy jakoś tak, trzeba będzie je outsourcować i pewnie skombinować jakiś ładunek na pakę coby nie było nudno.

Jest kilka upierdliwych miejsc do obróbki, tak jak tutaj.

Albo tutaj.

Roboty nie przewiduję jakoś bardzo spektakularnej. Sam jestem bardzo ciekawy co z tego wyjdzie.