Nomad_fsoak napisał(a):Czekam na dalsze postępy z prac, zwłaszcza że chwilowo nie mam możliwości podłubać przy swoim modelu :/
PS. Aby kolor był ciemniejszy mogłeś położyć czarny podkład.

Macio4ever napisał(a):Co do koloru to trzeba ostrożnie kolejne warstwy, bo ja już raz z granatowego zrobiłem czarny

wuen napisał(a):Ja bym "dopsikał" bezbarwny i dopiero polerował - teraz jest za cienka warstwa i najpewniej nadwyrężysz kolor spod spodu...

krzysiekk napisał(a):wuen napisał(a):Ja bym "dopsikał" bezbarwny i dopiero polerował - teraz jest za cienka warstwa i najpewniej nadwyrężysz kolor spod spodu...
No właśnie myślałem o takim rozwiązaniu. Myślisz że nowa warstwa przykryje te kropki powstałe przy pierwszej warstwie? Chętnie usłyszę zdanie bardziej doświadczonych modelarzy
Macio4ever napisał(a):Za bardzo nie masz wyjściaZostawisz - słabo. Zaczniesz polerować - na bank wjedziesz w kolor bazowy. Jak powiedzieli koledzy - walnij kolejną warstwę - zobacz co się dzieje. Jak się poprawia - ze dwie bym jeszcze śmignął i dobiero zabierał się za ewentualne polerki.

Fred-k2 napisał(a):Bardzo ładnie Ci to pędzlowanie wychodzi. Nie byłoby jednak łatwiej sikać wszystko z aero?

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości