portalus napisał(a):To suchy pędzel czy jakaś inna technika?
Suchy pędzel, wash suchymi pastelami zwłaszcza na silniku i wydechu
portalus napisał(a):To suchy pędzel czy jakaś inna technika?
Macio4ever napisał(a):Raczej bym spróbował przetarć jakimiś odcieniami szarości, piaskowymi i ewentualnie brązami. Spód, o ile nie doszło do jakiegoś wraźniego otarcia i zerwania powłoki lakierniczej, jest brudny i zakurzony i raczej nie będzie tam gołego metalu. Choć rozumiem podejście ze srebrnym, bo daje szybki i dobrze widoczny efekt podkreślenia krawędzi.

Macio4ever napisał(a):Trza było kalkę pod lakier...

Fred-k2 napisał(a):Nie ma tragedii, po usunięciu napisu Pro z drugiej strony nie widać, że były jakieś problemy.

daddycustomizer napisał(a):Bardzo ładnie wygląda całość, niezła skóra się robi, może za mało rozcieńczasz?
DarkWing napisał(a):Reanimacja boku i "awarii" z kalami super... gdyby nie opis nikt by nie zauważył.
Ale ja osobiście mam takie nieodparte wrażenie.... tylko po ostatniej "debacie" przy okazji warsztatu BMW Z3 aż boję się wypowiadacale co tam...
Dla mnie kasta sprawia wrażenie jakby była z Burago.... i do tego miejscami lakier troszkę zalany (słupki A i C szczególnie). Może to faktycznie efekt skórki i po polerce będzie OK. Oby, trzymam kciuki.
Aa... i przy białym lakierze te linie podziału... troszkę za ostro się odcinają...
Ale to tylko moje subiektywne odczucia
Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości