Honda CX500 TURBO - TAMIYA - 1:12

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Honda CX500 TURBO - TAMIYA - 1:12

Postprzez DarkWing » piątek, 14 września 2012, 12:31

Witam.

Przedstawiam ostatni mój wypust ...
Przedstawiam od razu galerię, warsztatu nie dokumentowałem bo... nie było czego, ot typowo wakacyjny model, bez żadnych "udziwnień", żadnych dodatków ani waloryzacji... Jedynie to co było w pudle.
Model zaczęty sporo przed wakacjami, jednak późniejsze wyjazdy oraz brak sprzyjającej pogody do modelowania przyczyniły się do rekordowego tempa jego powstania - czyt. baaardzooo długo. Z założenia miał to być szybki i łatwy temat, dający radość ze sklejania - bez stresu jak wyjdzie :) Po prostu - kolejny do kolekcji i tyle. Wyszedł jak dla mnie bardzo ładnie.

Jak na Tamiyę model mało precyzyjny, było dużo szlifowania oraz troszkę pasowania, widocznie to dość stary wypust i technologia była starsza. Kalki są jednak wzorowe, układały się idealnie oraz sa cieniutkie - pod lakierem praktycznie schodek nie jest wyczuwalny. Malowanie oryginalne z okładki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Sławek (DarkWing)
DarkWing

100-lecie Niepodległości

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Honda CX500 TURBO - TAMIYA - 1:12

Postprzez powerpablo » piątek, 14 września 2012, 18:20

Jak model z pudła to bardzo ładnie się prezentuje.
Na półce wśród rówieśników w skali również pewnie ładnie się prezentuje.
Nie znam się na jednośladach, lubię je oglądać, natomiast na ostatniej fotce koło delikatnie krzywo stoi.
Ogólnie wrażenia z oglądania są pozytywne, gratulacje Sławek za kolejny udany model.

pozdrawiam
Paweł
ObrazekObrazek
powerpablo

Postprzez zmorka » sobota, 15 września 2012, 22:20

Bardzo fajnie, że pojawił się kolejny motocykl, cieszy mnie to ogromnie, ale Sławek wybacz, widziałem kilka Twoich poprzednich modeli i ten nie powala, podnóżka zalałeś, to samo jeśli chodzi o zaciski hamulców, nic się do nich nie przyłożyłeś, końcówka wydechu też ma wiele do życzenia, tak samo jak ten chrom na rączce dla pasażera, no ale jeśli cieszy Twoje oko to najważniejsze, w końcu na Twojej półce stoi :).
zmorka

Postprzez Mr_Benz » niedziela, 16 września 2012, 18:33

E tam towarzyszu ZMORKA - czepiacie się ;o) . Dla mnie bomba ! W ogóle to podziwiam ilość ostatnio 'wyprodukowanych' przez Ciebie modeli... no i ich jakość, bo to nie zawsze musi iść w parze. A u Ciebie idzie w parze. Przyznam, że nie przepadam jakoś specjalnie za motorami, ale jak oglądam takie modele to zaczynają mi się coraz bardziej podobać. Do tego naprawdę udane zdjęcia. Dla mnie pierwsza klasa !
.
Obrazek
MERCEDES SLK 230 AMG /FUJIMI 1:24/
Mr_Benz

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli