Tania figurka i dobrze, bo takie powinny być te z wielkoseryjnych produkcji. Bardzo dobrze się ją kleiło i malowało. Można powiedzieć "luksus za małe pienądze".

Pozdrawiam serdecznie.
Moderator: xenomorph

PiterATS napisał(a):Ten Panzerfaust to wykopek? Przecież to broń jednorazowego użytku, nie miała kiedy się tak poobijać. Panzerfausty były składowane w skrzyniach i dopiero przed akcją je wyjmowano ze skrzyń i uzbrajano w zapalniki i detonatory.
PiterATS napisał(a):Wiesz, leżenie to co innego niż rzucanie bronią o ściany i ziemię, bo tak to wyglądaMyślę natomiast, że w przypadku takiej Panzerury w 1/16 wystarczyłby tylko sam łosz. Samą rurę można trochę poobijać, ale też nie za mocno, a to z takiej racji, że puste rury były ponownie prefabrykowane i wysyłane na front. Zapotrzebowanie było tak wielkie, że fabryki nie nadążały z produkcją nowych sztuk, dlatego wydano rozkaz nakazujący żołnierzom zbieranie wystrzelonych rur, za co należała się nagroda w postaci dodatkowych papierosów
Zebrane rury wysyłano do fabryk czy warsztatów i ponownie napełniano. Tak więc sama rura mogła być trochę odrapana, ale też nie do przesady, natomiast głowica była z reguły w nienagannym stanie. Tak więc dla mnie najlepszą opcją byłby łosz całości, a tego mi właśnie u Ciebie brakuje, delikatne obicia samej rury i nienaruszona głowica.
rollingstones napisał(a):to brak nawiercenia wylotu w tej skali to większy problem
Tomasz Dzieciątkowski napisał(a):Zdecydowanie większy absmak powoduje u mnie ta "Dragonowska" główka - naprawdę warto ją wymienić na coś żywicznego.

ROMAN napisał(a):Gdzie dostanę główki 1/16?
kwes napisał(a):A że tak zapytam to co dokładnie się inicjuje? Bo spotkałem się z podobnym problemem i zamiast np.: Ś wyskakiwała informacja o właściwościach system lub inne informacje o komputerach firmy HP. Jak się okazało był przypisany właśnie ten skrót ale można to zmienić.
Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości