Nie wiem z czego zrobić listki, a musi ich trochę, wbrew pozorom być. Nie wiem jak przymocować je do drzewka i czy malować wszystko osobno i skleić, czy dopiero po sklejeniu maznąć wszystko...

hubert1997 napisał(a):Naszło mnie na makietkę z polskimi żołnierzami II Korpusu we Włoszech w 1944 roku.
Paweł Leszczyński napisał(a):Żołnierz z Brenem ma hełm MK III (Turtle Shell), z tego co się orientuję tych hełmów do Włoch nie wysyłano.

Tomasz Mańkowski napisał(a):Podobnie jak i stenów we Włoszech nie było... - zamiast stenów były tam amerykańskie Thompsony
hubert1997 napisał(a):A tak jeszcze poza modelarstwem moje pytanie: czy stenów nie używano we Włoszech w ogóle, czy tylko Polacy? Bo jeśli w ogóle to to podważa wiarygodność kilku poważnych filmów i seriali

Tomasz Mańkowski napisał(a):I jeszcze jedno... trzymanie stena podczas strzelania za magazynek ( tak jak to zrobił Dragon ) to proszenie się o zacięcie broni...
Tomasz Mańkowski napisał(a): amunicji do 0,303 i 0,5" ( a więc Enfieldy, Breny, Colty, Thompsony, Browningi itd. )
marasenha napisał(a):Pomarańcze ogromne, to raczej pomelo już. Spróbuj może zrobić z jakiejś masy, może nawet modeliny?
Andrzej Wasilewski napisał(a):Drzewko takie sobie - liście są za duże i jest ich za mało - ...
hubert1997 napisał(a):marasenha napisał(a):Pomarańcze ogromne, to raczej pomelo już. Spróbuj może zrobić z jakiejś masy, może nawet modeliny?
Kulki mają średnicę ok. 2 mm, także nie takie znowu za duże.

fragles napisał(a):Teraz Hubercie musisz pogodzić w jednym czasie:
-aktywność bojową niemieckich spadochroniarzy,
-aktywność bojową naszych z II Korpusu,
-czas dojrzewania pomarańczy![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości