D-Day

Właśnie skończyłeś dioramę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

D-Day

Postprzez parada39 » środa, 11 lipca 2012, 11:11

Witam. Nazywam się Radek i chciałbym przedstawić scenkę pt. D-day. Jest to moja pierwsza w życiu diorama. Do malowania użyłem farb firm: Model Master, Humbrol, Tamiya, Revell oraz farb olejnych. Sherman i worki z piaskiem pochodzą z zestawu italeri, figurki są z dragona natomiast motocykl z tamiy. Liczę na wasze opinie oraz rady na przyszłość. Zapraszam do oglądania!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
parada39

Reklama

Re: D-Day

Postprzez piotr dmitruk » środa, 11 lipca 2012, 11:33

Skala 1:35?
Masz duży potencjał, figurki wydają się wyglądać bardzo dobrze, ale fotki zabijają wszystko. :(
Moją uwagę zwróciło piaszczyste podłoże, a obfite błoto na maszynach, przy tym żołnierze czyści.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez parada39 » środa, 11 lipca 2012, 21:05

Tak, tak. Skala to 1/35. Przepraszam, że nie wspomniałem o tym :roll: . Jak już napisałem jest to moja pierwsza scenka w życiu i dopiero się uczę(sklejactwem zajmuję się od około 5lat). Mam nadzieję, że następne modele (za niedługo planuję wykonywać Challengera w 1/72) dzięki pomocy użytkowników forum będą wychodziły coraz lepiej :lol: .
parada39

Postprzez Panzer » środa, 11 lipca 2012, 21:49

Czemu Sherman francuski? Lądowali w czasie D-Day? Coś mi się nie wydaje.
Pozdrawiam, Radek
Obrazek
Panzer

Animal Planet

Postprzez PzKpfwSherman » czwartek, 12 lipca 2012, 11:54

Muszę przyznać, że bardzo ciekawie to wygląda. Jedynie fruwające kółka Ronsona mi się nie podobają. Poza tym motocykl oraz Jankesi biegający dookoła czołgu sprawiają wrażenie zatrzymanej chwili D-Day'owego lądowania. Dobra robota!
Oby tak dalej i jeszcze lepiej.
P.S.
Eksperymentuj więcej z brudzingiem, ponieważ w niektórych miejscach wygląda nieładnie.
PzKpfwSherman

Postprzez Sherman » sobota, 14 lipca 2012, 19:09

Panzer napisał(a):Czemu Sherman francuski? Lądowali w czasie D-Day? Coś mi się nie wydaje.

Nie lądowali. A Amerykanie w czasie lądowanie nie używali tej wersji Shermana. Cokolwiek dziwne też jest prowizoryczne umocnienie z worków z piaskiem. Tachali te worki z barek desantowych i układali pod ostrzałem? :lol:

Acz domyślam się że autor jest dość młody ;o)
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez parada39 » sobota, 14 lipca 2012, 19:37

Oczywiście Sherman ma rację, że nie lądowali w czasie D-day. Malowanie czołgu(według italeri) pochodzi ze Strasburga.
Pozdrawiam-Radek.
parada39

Powrót do Dioramy - galeria ukończonych dioram