"Śniadanie u wroga" DIORAMA 1/35

Właśnie skończyłeś dioramę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: "Śniadanie u wroga" DIORAMA 1/35

Postprzez ewpiga » wtorek, 11 grudnia 2012, 17:03

Obraz na foto po prostu jest płaski, wybiera pewne elementy sam, "spłaszcza i skraca", wybór jest tylko pośredni, naturalnie zależy jak kto włada aparatem no i intuicją. "Malarz" musi sam wybrać co jest ważne ponieważ nie "może" namalować wszystkiego. Te wybory to najtrudniejsze sprawy w kreacji własnych prac. Tobie, jedno i drugie udaje się za każdym razem.
ewpiga

rpm1+mod

Reklama

Postprzez dzidas » wtorek, 11 grudnia 2012, 21:10

"Wszyscy" napisali już" wszystko" na temat tej pracy. Ja przypominam sobie wcześniejsze Twoje prace a ich odbór był podobny. Rodzi się pytanie do kolegi - ile spokojnych , niezakłuconych i bezstresowych godzin kolega może poświęcić w tygodniu na modelowanie. Pytam poważnie , bo głowa aż pęka od pomysłów , których pewnie nigdy nie dane mi będzie zrealizować.
dzidas

Postprzez ROMAN » piątek, 14 grudnia 2012, 12:11

dzidas napisał(a):ile spokojnych , niezakłuconych i bezstresowych godzin kolega może poświęcić w tygodniu na modelowanie.

Tego typu godzin to raczej nie ma ;o) Są wyrwane z innych obowiązków które są na pewno ważniejsze niż klejenie zabawek. Niemniej dla hobby często zarywam kilka godzin w tygodniu na coś tam sklejenie. Co innego w sobote czy niedziele. Tu są już moje godziny na poczynania modelarskie. Ale chyba jest też tak że człowiek jest bardziej wydajny gdy pracy dużo i czasu nie ma, bo gdy ma dużo czasu to popada w lenistwo i marazm jakiś.
ROMAN

Poprzednia strona

Powrót do Dioramy - galeria ukończonych dioram