Muzeum w Hanoi - Skyraider 1:40

Właśnie skończyłeś dioramę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Muzeum w Hanoi - Skyraider 1:40

Postprzez SKYRAIDER » środa, 13 marca 2013, 20:38

klajus napisał(a):Czyli AD-6 (A-1H). Dzięki.

Jeżeli jesteś zainteresowany to mogę wypalić Ci płytę
z publikacjami jakie mam na dysku, około 2 gb.
Marek
SKYRAIDER

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Voltan » niedziela, 21 kwietnia 2013, 17:57

Musze przyznać, że galeria mi umknęła. Może dlatego, że spodziewałem się jej w innym dziale. Warsztat śledziłem z dużym zainteresowaniem. Pierwsza sprawa, że z takiego starego zestawu, zbudowałeś tak dobry model to już zasługuje na szacunek. Niektórzy biorąc się za bary z takimi zabytkami, zasłaniają się łatką "Vintage", Ty nie. Za to duży plus. Samo wykonanie modelu dla mnie jest na bardzo wysokim poziomie. Kwestia malowania. Możliwe, że są niezgodności w plamach kamuflażu, jednak dla mnie to nie ma pierwszorzędnego znaczenia. Koncepcja wykonania modelu egzemplarza muzealnego, jaką założyłeś, mając dobre zdjęcia, powinna skutkować wiernym odtworzeniem. Postument, krzaczki, kubeł, ławka, to mi się wszystko podoba, ale figurki trochę jednak osłabiają efekt. Szczególnie ta druga. Mi bardziej podobałaby się scenka bez tych figurek. Choć nie twierdzę, że zrobiłbym lepsze.

Najgorsze jednak są zdjęcia. Proszę zrób lepsze, albo niech ktoś Ci zrobi, bo ten model na to zasługuje. Miałem wrażenie, że te w warsztacie bywały lepsze.

Pozdrawiam
Voltan

Postprzez SKYRAIDER » sobota, 4 maja 2013, 20:24

Mam nadzieję że będą lepsze.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Hej ..
SKYRAIDER

Postprzez Slash » sobota, 4 maja 2013, 21:33

No i teraz model widać. Oglądałem go w Bytomiu i widać było, że zasługuje na lepsze zdjęcia niż te pierwsze. Jeśli kiedyś zdecydujesz się na kolejny pomnik lub coś podobnego proponuję od razu poćwiczyć gdzieś na boku pancerne techniki postarzania. Może być jeszcze ciekawiej.
Slash

Poprzednia strona

Powrót do Dioramy - galeria ukończonych dioram