przez Voltan » niedziela, 21 kwietnia 2013, 17:57
Musze przyznać, że galeria mi umknęła. Może dlatego, że spodziewałem się jej w innym dziale. Warsztat śledziłem z dużym zainteresowaniem. Pierwsza sprawa, że z takiego starego zestawu, zbudowałeś tak dobry model to już zasługuje na szacunek. Niektórzy biorąc się za bary z takimi zabytkami, zasłaniają się łatką "Vintage", Ty nie. Za to duży plus. Samo wykonanie modelu dla mnie jest na bardzo wysokim poziomie. Kwestia malowania. Możliwe, że są niezgodności w plamach kamuflażu, jednak dla mnie to nie ma pierwszorzędnego znaczenia. Koncepcja wykonania modelu egzemplarza muzealnego, jaką założyłeś, mając dobre zdjęcia, powinna skutkować wiernym odtworzeniem. Postument, krzaczki, kubeł, ławka, to mi się wszystko podoba, ale figurki trochę jednak osłabiają efekt. Szczególnie ta druga. Mi bardziej podobałaby się scenka bez tych figurek. Choć nie twierdzę, że zrobiłbym lepsze.
Najgorsze jednak są zdjęcia. Proszę zrób lepsze, albo niech ktoś Ci zrobi, bo ten model na to zasługuje. Miałem wrażenie, że te w warsztacie bywały lepsze.
Pozdrawiam