piotr dmitruk napisał(a):Gdybyś jednak mógł poszperać, mam inne źródła, ale tego akurat nie.
poszperałem i stety/niestety jedyne co znalazłem to dwa stare ksera A3 z planami i wzorami malowań, które kiedyś robiłem w bibliotece politechniki łodzkiej. Patrząc na te strony i sięgając w najgłębsze zakamarki mojej pamięci

wychodzi na to ze temat Su-34 był podzielony na dwa numery 10/1995 i 11/1995 (ale 100% pewien tego nie jestem).
MadYarpen napisał(a):Dzięki panowie za zainteresowanie, prawdopodobnie spróbuję wzorować się na tym zdjęciu - jest na tyle stare, że raczej nie zostało zmasakrowane różnymi filtrami, jest tylko niewyraźne:)
do samolotu nr "45" jest dużo łatwiej -w necie można znaleźć kilka zdjęć tej maszyny gdzie wyraźnie widać układ plam kamuflażu - jak zauważysz barwna plansza tylko z grubsza odpowiada temu co na zdjęciu ;-) - ale to już będzie Twój wybór jak bardzo dokładny chcesz być przy budowie tego modelu. Nie wiem tez jak w tym przypadku z kalką italeri. Pamiętam ze nr "43" był dużo za mały, ja do swojego modelu użyłem kalki z zestawu Revella - tam znowuż ten numer był tyci za duży, ale różnica w tą stronę mniej dla mnie rzucała się w oczy

MadYarpen napisał(a):Patrząc po internetowych wzornikach chyba spróbuję sky blue/pastel blue/light turquouise lub turquoise z vallejo. ale zobaczę jak wyglądają buteleczki z farbami bo to jest bardziej miarodajne niż *.jpg;)
wg skanu co mam (traktowałbym to jako wskazówkę do punktu wyjścia a nie pewniki) dla "45" jest wg Humbrola:
1) light blue - H34 85% i H89 15%
2) mediterranean blue - H109 45%, H35 50%, H88 5%
3) Dark blue green - H77 45%, H35 50%, H88 5%
4) H 126 -na dziobek i końcówki stateczników pionowych

MadYarpen napisał(a):Jeżeli to pismo wpadnie Ci w ręce to też bardzo chętnie rzucę okiem.
Całego pisma nie mam, niestety dla Ciebie na skanie który posiadam malowanie dla "45" zlewa się w jedna wielką ciemną plamę - wtedy nie było to dla mnie istotne , gdyż zależało mi na malowaniu "43".