giberes napisał(a):Ludzie, naprawdę tak was ciągnie do wojny? Chcecie się sami z ruskimi nawalać? Jestem pewien, że dla jakiejś Polski nasi zachodni "sojusznicy" nie wywołają otwartej wojny z Rosją. Co zaś są warte amerykańskie gwarancje widać na Ukrainie, która pozbyła się atomu za takowe. Poza tym taka amunicja ma rację bytu dla państwa, które w swojej historii było wyłącznie agresorem, czyli USA (walk nad Pearl Harbour nie uznaję za wojnę obronną). Polska przecież jest wieczną ofiarą ataków, no chyba że za agresję uznamy zajęcie Zaolzia. Poza tym, jeżeli f-16 targa na raz 1 szt. tego pocisku, to na załadunek drugiej już nie będzie szans, więc po co ich tyle. Poza tym amerykańce wolą, żeby ruskie oko zerkało na naszą "potęgę" niż na dalszy zachód Europy- będzie szansa, że nas rozjadą pierwszych i będzie czas na dogadanie rozejmu, zanim przekroczą Odrę.
No widzę sami fachowcy w dodatku pod silnym wpływem propagandy z Mordoru !
Po pierwsze F16 zabiera 2 szt. JASSM.
Po drugie im większy potencjał obronny stworzymy tym mniej jest prawdopodobne że nas ktoś zaatakuje.
Po trzecie Polska jest ofiarą ataków właśnie dlatego że nie ma na nie czym odpowiedzieć !
Można nas lać bezkarnie. I nie chodzi tu o żadne obce gwarancje ! My sami mamy zniechęcić agresora do ataku.
Niestety kondominia

takiej zdolności nie mają !
Naiwne myślenie że im będziemy słabsi tym lepiej dla nas prowadzi do katastrofy
Führer kiedyś wprost zapytał Hermanna Göringa, czy Polacy mogą zbombardwać Berlin?
To wykluczone odpowiedział Göring i dlatego spokojnie można było Polskę zaatakować !
Polski internet od dłuższego czasu jest zalewany Rosyjską propagandą, byłem dotąd pewny że na kogo jak na kogo ,ale na Polaków to nie działa, widzę że się pomyliłem