Kilka spraw.
1. Dorobiłem delikatne rdzawe zacieki za każdym otworem. Zanalizowałem wiele fotek z widocznymi otworami przelewowymi i jednak widać, że mogło ciec z losowych otworów - jedne były z zaciekami, inne obok zupełnie czyste. W moim modelu istotnie przesadziłem. Niemniej jest to możliwe, że rdza wychodzi za "co piątym" otworem. Jednak skoro jest naturalne skojarzenie, że smuga powinna być za każdym to tak zrobiłem. Wygląda bardziej efektownie.
2. Sporządziłem kolejne projekty tabliczek. Dodałem opcje z indywidualnym godłem okrętu, które jakoś lepiej wychodzi na projektach. Zmieniałem też czcionkę w większości. EDIT: Oczywiście pragnę tabliczki czarnej więc ostatnie 2 projekty to idea tego, jak to ma wyglądać.

3. Jak przykleić działka 20mm?
a
b
c
4. Zrobiłem w końcu bosaki. Myślałem, że będzie ciężko jednak praca okazała się łatwa, przyjemna i satysfakcjonująca. Lubię tak zmierzyć się z problemem, wymyślić sposób jego rozwiązania i uzyskać zadowalające efekty
5. Na dziobie pojawiła się lina. Tylko podmalować taśmę i dodać custom made blaszkę na łączeniu lin.
6. No i oczywiście kiosk został przyklejony. Wreszcie.
7. Szkło na gablotę gotowe. Jak ogarnę dość miejsca to cyknę fotki.
Jeszcze tylko:
-liny z tyłu (dokleję zapasowe blaszki na rufie bo znalazłem interesujące zdjęcie rufy okrętów typu VII)
-śruby
-doklejenie działek i anten
-wykończenie gabloty.
i gotowe.
pozdro!