Patrol

Zestawy, relacje z budowy, galerie ukończonych modeli, porady i problematyka modelarstwa sci-fi., fantasy i kosmicznego.

Patrol

Postprzez Pyriel » środa, 17 października 2012, 22:25

Witam
Chodził za mną temat z Warhammera 40000. Podoba mi się koncept twórców gry. Wmieszanie starych sylwetek pierwszo wojennych czołgów z super nowoczesnymi laserami, wiarą w imperatora niemal jak w boga i herezją. Połączenie zupełnie przeciwstawnych koncepcji w jeden temat. Oczywiście w mojej pracy nie będzie widać tego wszystkiego, ale to nie ostatnia scenka i od czegoś trzeba zacząć.

Kupiłem na alledrogo używany model. Posklejany butaprenem oraz wybrakowany. Produkcja z 89 roku, czyli dość prosta budowa, nie umywa się technologicznie do współczesnych wtrysków ani ilości detali.
Obrazek
Obrazek

Dodałem kilka detali oraz części, które przypadkiem u mnie leżakowały, oczyściłem cały pojazd z butaprenu i innych paskudztw. Z pieczołowitością :P wykonałem błogosławieństwa z green stuffu i opatrzyłem nimi pojazd na chwałę Imperatora.
Obrazek
Obrazek

I w końcu przy pomocy polistyrenu, cyny oraz dwóch marinsów wysłałem pojazd na rubież gdzie ostatnio widziano sługi mrocznych bogów.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I tak, słudzy Imperatora kroczą gdzieś tam, po ruinach ludzkości, niestrudzenie wypatrując zagrożeń z ciemnych obszarów kosmosu.
Śmierć heretykom!

Pozdrawiam
Marcin
Pyriel

Reklama

Re: Patrol

Postprzez piotr dmitruk » środa, 17 października 2012, 23:41

Pojazd, Marinesi- w porządku...ale ta świątynia! Genialne wyczucie i wykonanie! Plus ten rdzawy syf wszędzie- efekt końcowy bardzo dobry.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Korowiow » czwartek, 18 października 2012, 20:14

Tak jak pisze Piotr - OJ TO DOBRE JEST. Po raz kolejny potwierdza się, że najprostsze metody są najlepsze. Świątynia masakruje wykonaniem - BRAWO !!!
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Postprzez ewpiga » czwartek, 18 października 2012, 21:59

Zachwyca harmonia ubogiej kompozycji barw. Krajobraz zwarty o przemyślanym nastroju i efekcie przestrzennym. Ogrom katedry i bezkres stworzenia, a w tym wszystkim poruszające się niszczycielskie machiny. Brawo.
ewpiga

rpm1+mod

Postprzez Pyriel » niedziela, 28 października 2012, 18:48

Dziękuję. :oops: Podobne tematy będę od czasu do czasu drążył. Bywa tak, że czegoś szukam, nie do końca wiem o co mi chodzi, aż wpada w ręce predator w butaprenie i kawałek plastiku. Czasami coś z tego sklecę.
Pozdrawiam
Marcin
Pyriel

Powrót do Sci-fi., kosmiczne, fantastyka