A więc sprawy mają się tak. Jeśli chcesz wykonać konkretnie ten czołg to wszystko OK. Nie miał on filtrów na błotniku i rzeczywiście jest w dwukolorowym kamuflażu. Schemat może trochę mylić bo wygląda jak był to "hard edge camo" natomiast jest to kamuflaż z bardzo delikatnie naniesionymi plamami w ciemniejszym szarawym-brązowym kolorze. Na kamuflaż składają się dwa kolory RAL 8020 and RAL 7027. Jest to kamuflarz DAK. Kolory DAK w Europie to nie pomyłka. Niemcy posiadający jeszcze zapasy farb DAK, po wycofaniu się z Afryki pomalowali nimi jeszcze pewną liczbę pojazdów. Znane są zdjęcia PzKpfw IV Ausf.G wcześniejszej wersji bez osłon, z Rosji w kolorze używanym w Afryce oraz PzKpfw III również malowane kolorami afrykańskimi służące w Rosji. Nawet pewna seria StuG III F8, która wylądowała w Rosji malowana była w dwubarwnym kamuflażu DAK jak twój Pz.IV #833, co potem jeszcze w zimie pokryto biłabym dla kamuflażu. Zdjęcia takich Stugów III są min w Sturmartillerie At War wyd. Concord.
Przykładowe zdjęcie takiego dwubarwnego kamuflarzu w Afryce na zdjęciu z magazynu LIFE

Źródło:
http://www.flickr.comCo ważne sprawdź czy osoba, która sklejała ten model wykonała zgodnie z instrukcją pewne charakterystyczne elementy dla zakładów Vomag gdzie był on wykonany. Wszytko jest w instrukcji.
Pz IV ze zdjęć, które wcześniej wkleiłem są z późniejszej ostatniej serii i dlatego mają już filtry powietrza. Nr 833 ich na 100% nie miał bo jest z wcześniejszej serii produkcyjnej i nie ma ich na zdjęciach tego czołgu. Całkiem niedawno na, którymś zagranicznym forum widziałem chyba F2 w takim kamuflażu DAK jak na moje oko świetnie wykonanym. Jak sobie przypomnę gdzie to zamieszczę link.
Krzysiek