X-15A-2 1:32 Special Hobby

Re: X-15A-2 1:32 Special Hobby

Postprzez piotr dmitruk » poniedziałek, 30 września 2013, 17:46

Dobrze to wyszło, szkoda, że nie zdecydowałeś się na malnięcie pędzlem. Do wstępnych fotek by było, a ostateczne lakierowanie mogłeś zrobić dziś.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Reklama

Postprzez Alex976 » poniedziałek, 30 września 2013, 17:48

piotr dmitruk napisał(a):Dobrze to wyszło, szkoda, że nie zdecydowałeś się na malnięcie pędzlem. Do wstępnych fotek by było, a ostateczne lakierowanie mogłeś zrobić dziś.

Dziękuję. Dzisiaj model będzie skończony, jestem w połowie nakładania kalek, resztę mam przygotowaną. Może w takim razie można by było nagiąć trochę regulamin? Złośliwość rzeczy martwych z tą butlą, moje niedopatrzenie, ale naprawdę zależy mi na tym konkursie. Może za zgodą konkurentów dałoby radę coś zrobić?
Z góry dziękuję.
nie lubię pigwy i malin
Obrazek
Alex976

Postprzez BOMI21 » poniedziałek, 30 września 2013, 18:16

Alex976 napisał(a):
piotr dmitruk napisał(a):Dobrze to wyszło, szkoda, że nie zdecydowałeś się na malnięcie pędzlem. Do wstępnych fotek by było, a ostateczne lakierowanie mogłeś zrobić dziś.

Dziękuję. Dzisiaj model będzie skończony, jestem w połowie nakładania kalek, resztę mam przygotowaną. Może w takim razie można by było nagiąć trochę regulamin? Złośliwość rzeczy martwych z tą butlą, moje niedopatrzenie, ale naprawdę zależy mi na tym konkursie. Może za zgodą konkurentów dałoby radę coś zrobić?
Z góry dziękuję.

Ja jestem na tak. ;o)
BOMI21

Postprzez piotr dmitruk » poniedziałek, 30 września 2013, 18:39

Mieliśmy już takie sytuacje i wywoływało to konflikty.
Współuczestnikom nie wypada powiedzieć "nie", choć jest to promocja konkurenta, a utrudnienie dla tych, którzy budowali systematycznie.
Już uprzednio więc zdecydowaliśmy w redakcji, że nie dopuszczamy żadnych wyjątków, choć nieraz z bólem.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez BOMI21 » poniedziałek, 30 września 2013, 19:02

piotr dmitruk napisał(a):Mieliśmy już takie sytuacje i wywoływało to konflikty.
Współuczestnikom nie wypada powiedzieć "nie", choć jest to promocja konkurenta, a utrudnienie dla tych, którzy budowali systematycznie.
Już uprzednio więc zdecydowaliśmy w redakcji, że nie dopuszczamy żadnych wyjątków, choć nieraz z bólem.

No cóż - ja się przynajmniej cieszę, że mi tylko się aparat rozlatuje... ale mam już w miarę działający. 8-)
BOMI21

Postprzez Alex976 » poniedziałek, 30 września 2013, 19:06

No cóż, trudno. Nie wypada mi nic innego jak tylko się pogodzić. Ale to nauczka na przyszłość.
W każdym bądź razie dziękuję koledzy za wsparcie ;o)
nie lubię pigwy i malin
Obrazek
Alex976

Postprzez Ostach » poniedziałek, 30 września 2013, 20:24

No żeby robić akcje typu wykończenie modelu na konkretną godzinę konkretnego dnia trzeba być w 100% pewnym sprzętu, chemii, działania jednego z drugim oraz pewności efektu każdego działania. Słowem doświadczenie i planowanie.

Oczom nie wierzę, że tu czytam o jakiejś butli z gazem. Omg. Kompresor panie, kompresor!
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Postprzez Alex976 » poniedziałek, 30 września 2013, 20:35

Korzystałem i z kompresora i z butli. Efekty porównywalne. I praktycznie byłem pewien, ale okazało się, że... wiadomo co było potem.
Niestety administracja pozostaje nieugięta i nic nie da się zrobić. A model praktycznie skończony. :(
nie lubię pigwy i malin
Obrazek
Alex976

Postprzez BOMI21 » poniedziałek, 30 września 2013, 20:36

Alex976 napisał(a):Korzystałem i z kompresora i z butli. Efekty porównywalne. I praktycznie byłem pewien, ale okazało się, że... wiadomo co było potem.
Niestety administracja pozostaje nieugięta i nic nie da się zrobić. A model praktycznie skończony. :(

Troszku szkoda. Butla to nie jest duży wydatek (chociaż w porównaniu do kompresora jest całkowicie nieopłacalna!), a przez takie byle co model nie doczeka końca konkursu. :-/
BOMI21

Postprzez Solo » poniedziałek, 30 września 2013, 21:40

A ja jeszcze raz zwrócę się do administracji i szanownego jury, z prośbą i wstawiennictwem za Alexem976.
Wiem, że sprawa jest praktycznie beznadziejna, ale czy naprawdę nie można w takiej szczególnej sytuacji zrobić wyjątku?
Alex uczciwie napisał, że z powodów technicznych nie może skończyć modelu. Kto inny może by po prostu machnął pędzlem końcówkę modelu, a potem po cichu i po terminie skończył tak jak trzeba, wrzucając w odpowiednim czasie galerię.
Pamiętajcie, że ten konkurs to zabawa, która ma na celu propagowanie modelarstwa wśród najmłodszych.
Sami chyba przyznacie, że takie dość oschłe, (choć sprawiedliwe, nie mogę powiedzieć że nie, równe szanse i zasady dla wszystkich) beznamiętne i zgodne wyłącznie z literą prawa potraktowanie konkursowicza, raczej zniechęci go do tej zabawy, miast zachęcić. A w najlepszym razie podetnie trochę skrzydła.
Modelarstwo to fajna zabawa, tak samo jak ten konkurs jest świetną zabawą, bardzo motywującą i ekscytującą dla jego użytkowników.
Szkoda byłoby "gasić" tak jednego z ważnych uczestników, tylko z tak prozaicznego i niezależnego od niego powodu.
Tyle ode mnie, byłoby miło gdyby mój głos został wysłuchany.
Solo

Postprzez BOMI21 » poniedziałek, 30 września 2013, 21:47

Solo ma troszkę rację. :D
BOMI21

Postprzez Alex976 » poniedziałek, 30 września 2013, 22:00

Dzięki panowie, to dużo dla mnie znaczy ;o)
nie lubię pigwy i malin
Obrazek
Alex976

Postprzez greatgonzo » poniedziałek, 30 września 2013, 22:19

Inne przypadki na ogół dotyczyły sytuacji, gdy galerie konkursowe świeciły pustkami, a ewentualne przedłużanie liczyło się w tygodniach.
Tutaj uczestnicy strzelają jakieś pojedyncze foty na których nic nie widać, a do prezentacji modelu dopiero się przygotowują. Mnie bez różnicy, czy koleżka który jutro wrzuci zdjęcia modelu nie dotknął go od wczoraj, czy jeszcze dokleił jakiś uchwyt, czy kalkę. I nie chodzi nawet o to, że nie ma pewności, czy ktoś nie oszukał i coś tam jednak podłubał jeszcze przy modelu, a typek od X-15 nie mógł tego zrobić bo nieopatrznie się przyznał, że nie skończył, zamiast trzasnąć nieostrą fotę i zarzekać się, że wszystko jest OK. Po prostu ten dzień w tę czy w tę jest bez znaczenia przy rozciągniętym w czasie systemie wstawiania galerii konkursowych.
greatgonzo

Postprzez Alex976 » poniedziałek, 30 września 2013, 22:49

No cóż, nie wypada mi się nie zgodzić ;o)
Skoro weszliśmy na temat nieostrych fotek, kalki położone, teraz skleić całość do kupy i model gotowy. Tylko jeszcze nie wiadomo jak w świetle ostatnich zdarzeń oceni to administracja.
Ale przejdźmy do sedna:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dużo tych kalek było, ale trzeba przyznać jedno: kładą się bardzo dobrze.
nie lubię pigwy i malin
Obrazek
Alex976

Postprzez Worius » wtorek, 1 października 2013, 15:09

Wygląda genialnie :shock:
Pozdrawiam Szymon :)
Worius

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo