Witam,
Dorzucę kilka uwag o Xtracolorach jako, że maluję nimi chyba już ponad 10 lat. Farby super bo na starcie błyszczęce, i odwzorowanie do wzornika FS bardzo dobre, ale niestety jak koledzy wspomnieli czasami są problemy z powtarzalnoscią kolorów. Od roku zmienili FS16375

(dwa razy ostatnio kupowałem w Hannantsie i za każdym razem są teraz ciemniejsze). Zmienił się kolor? Moja sugestia raczej jeden samolot malować z jednej puszki.
Kładą się przewaznie dobrze choc co jakiś czas są jakieś gnioty co plują (ale może to wina rozpuszczalnika - czytam, że koledzy rozpuszczają Gunzami lub nawet nito - nie odwazyłem się ze względu na gumki w aerografie). Ostatnio próbowałem swoją cierpliwość z X628 Soviet Wheel Hub Green - kolor super ale trzeba mieć dużo cierpliwości aby tę farbe rozmieszać do stanu nadającego się do użycia.
Co do żywotności to widzę, że są sprzeczne opinie. Rzeczywiście wytrzymuja długo ale po przekroczeniu ok. połowy to sie już robia "gluty" nie do rozpuszczenia pod aerograf chyba, że ktoś zna czym to można rozpuścić.