1) zamienione folie-bright chrome sie mocno błyszczy, moze byc w kopercie od bc a w środku po prostu inna folia
2) bright chrome jest dziwny i wyglada u mnie jakby sie starzał
Moze po,prostu ta folia u sola jest stara i sie utleniła?
piotr dmitruk napisał(a):Solo napisał(a):Jestem jednak trochę rozczarowany: folia ultra bright chrome nie jest zbyt błyszcząca, przypomina raczej folię aluminiową.
Moja na papierze też jest trochę nierówna, ale wygładzona na miejscu błyszczy się lepiej. Zresztą nie używasz przecież wielkiego arkusza. Chyba że ktoś CIę nabrał, i masz inny arkusz w środku.Komandor napisał(a):Kolega robi jak zechce, ja uważam, że gra nie warta świeczki w skali 1:48, no chyba że, 1:24. Solo - łączenie nigdy nie ginie, chyba, że zaszpachlowane !
Muszę poprzeć Solo. Widać, że nie pracowałeś z BMF. Jest tak cienka, że łączenie jest kompletnie niewidoczne.
Trafiłem w markecie budowlanym na coś takiego. Ultracienka. Jeszcze nie wypróbowałem. Może nie jest to chrom, ale na gładkiej powierzchni może wyglądać nieźle.

piotr dmitruk napisał(a):Moja na papierze też jest trochę nierówna, ale wygładzona na miejscu błyszczy się lepiej. Zresztą nie używasz przecież wielkiego arkusza. Chyba że ktoś CIę nabrał, i masz inny arkusz w środku.

Komandor napisał(a): Inaczej efekt dla mnie jest nie widoczny, tym bardziej, że nie spotkałem się na używanym samolocie, z wypolerowanym i nie ubrudzonym olejem amortyzatorem olejowym. Jeśli robicie modele samych amortyzatorów, jeszcze nie zamontowanych, to zgoda. Ja takich modeli nie robię.

Solo napisał(a):Amortyzatory, a konkretnie ich tłoki, nawet w mocno wyeksploatowanych maszynach są zawsze idelanie błyszczące i równe, bo z definicji takie muszą być.
Zacieki od smarów to jedno, ale gładka, błyszcząca powierzchnia to fakt.
I uzyskanie czegoś takiego w modelu jest bardzo fajne.
Komandor napisał(a):nie spotkałem się na używanym samolocie, z wypolerowanym i nie ubrudzonym olejem amortyzatorem olejowym. Jeśli robicie modele samych amortyzatorów, jeszcze nie zamontowanych, to zgoda.

rotpol13 napisał(a):Solo napisał(a):Amortyzatory, a konkretnie ich tłoki, nawet w mocno wyeksploatowanych maszynach są zawsze idelanie błyszczące i równe, bo z definicji takie muszą być.
Zacieki od smarów to jedno, ale gładka, błyszcząca powierzchnia to fakt.
I uzyskanie czegoś takiego w modelu jest bardzo fajne.
Solo ma rację.
Solo napisał(a):I tak je będę robić, najbardziej błyszczącą folią jaką uda mi się dostać.
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości