Modeloholik napisał(a):siara1939 napisał(a):Jezeli 8 zlotych jest dla Ciebie za duzo, za cos co jak koledzy pisza starczy Ci na dosc dlugo, to moim zdaniem powinienes zmienic hobby.
Uwierz mi, chcac zrobic dobry model, a tekie chcesz robic, musisz zainwestowac. Bez tego ani rusz.
Oczywiscie mozna robic zacieki z kawy Nescaffe, ale nie tedy droga.
Twoj wybor.
8 zł to dla mnie dużo. Jestem na rencie, nie pracuje, ani nie ucze się. Wiesz ile to jest renta socjalna? ok 640 zł na ręke. Z tego musze mieć na leki, na rehabilitacje. Zostaje mi niewielka suma za którą moge kupić jakiś tańszy model i inne potrzebne rzeczy do niego. Na reszte(czynsz, jedzenie, opłaty) finansują mi rodzice. Także nie dziw się że 8 zł to dla mnie dużo. Piszesz zmienić hobby. Co mam robić w domu jak jestem od pasa w dół sparaliżowany? No wymyśl mi coś. Szydełkowanie? Palenie fajek? Czy ostatecznie stoczenie się w pijaństwo? Kolego, modele dają mi życie.
Rozwiązanie jest jedno. Nie robić łosza. I tyle.
Bardzo mi jest przykro, ze masz ciezka sytuacje. Nie jestem w stanie Ci pomoc.
Zastanawiam sie tylko, co bedzie jak zrobisz tego washa i zapragniesz blaszek fototrawionych, albo jeszcze innych rzeczy?
Czasami w zyciu trzeba wybierac, miedzy tym, co chcemy, a tym co mozemy osiagnac.
Wyglada na to, ze Ty wyboru nie masz.