iras67 napisał(a):Dzejo jeśli pokazujesz zdjęcia z kreskami to oprócz farby napisz o jej gęstości, wartości ciśnienia...
iras67 napisał(a):Ostatnio w prasie pojawiało się kilka recenzji -porównań Infinity, np. w 25 nr Super Modelu tekst Przemysława Syposza- pojedynek z Iwatą CM-C Plus.W czeskim Modelar jest z kolei ciekawe porównanie w różnych przedziałach cenowych-i aerografy H&S wypadaja zawsze wysoko.
Macio4ever napisał(a):Osiągnięcie cienkiej linii (włos) na plastiku nie stanowi problemu, wystarczy dysza 0.3 lub 0.2 i dobrze dobrane ciśnienie i rozcieńczenie. Udaje mi się zarówno na Tamiyi, jak i Iwacie.
dzejo napisał(a):iras67 napisał(a):Dzejo jeśli pokazujesz zdjęcia z kreskami to oprócz farby napisz o jej gęstości, wartości ciśnienia...
Ja nic nie pokazuje...ot po prostu dołączyłem się do dyskusji ze swoją obserwacją i tyle. Foty pokazywał mój przedmówca![]()
dzejo napisał(a):...żałuje tylko trochę, ze ja nie do końca potrafię wykorzystać jego możliwości...

Daniel iceman Gronowski napisał(a):Oooooo i takie efekty malowania lepszym sprzętem chciałbym oglądaćPiękna robota. Malowałeś Iwatą czy Mr?
iras67 napisał(a):A ja spytam o skale chociaż po modelu wychodzi że to 1:48.
Patterson napisał(a):A iwata jaką ma dyszę? Nakręcaną?
Tomcat napisał(a):....
Super rozwiązanie jest w Badgerze 155, dysza dość sporych rozmiarów wkładana luzem w otwór i dociskana pierścieniem. Ale tego aerografu też już nie mam.
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości