Nie długo zacznę budowę modelu Suzuki Hayabusa Tamiya 1:12 i będę się wzorował na hayce mojego taty.Problem w tym ,że tatkowa hayabusa ma przyciemnioną szybkę dosyć mocno prawie czarna i w modelu też chcę taką szybkę zrobić tylko ,że nie wiem jak.
punio napisał(a):Witam
Nie długo zacznę budowę modelu Suzuki Hayabusa Tamiya 1:12 i będę się wzorował na hayce mojego taty.Problem w tym ,że tatkowa hayabusa ma przyciemnioną szybkę dosyć mocno prawie czarna i w modelu też chcę taką szybkę zrobić tylko ,że nie wiem jak.Mam dwa pomysły co do wykonania takiej szybki i jeśli ktoś miał z tym doświadczenia to prosił bym o pomoc a mianowicie czy da radę jeśli pomaluje tą szybkę pędzelkiem rozcieńczoną czarną farbką lub sprayem od strony wewnętrznej.

punio napisał(a):Potrenuję sidoluxem na jakiś szybkach ze złomu i zobaczę co wyjdzie.Właśnie też mi przyszedł do głowy spray tamiya smoke ciekawi mnie tez czy by coś z tego wyszło.
Może ktoś z was próbował ?
Kolego a jak będę próbował tym sidoluxem to tą szybkę mam zamoczyć w sidoluxie i później jak ta herbatkabędzie spływała na dół szybki to przy dole chusteczką odsączać to co spływa ? Gdy to wszystko co było nadmiarem spłynie to wtedy zostawić szybkę do schnięcia ?
Z góry dzięki za pomoc

iras67 napisał(a):A nie lepiej kupić w firmie gdzie przyciemniają szyby samochodowe kawałka takiej folii.. klei się to na mokro wyciskając wodę i suszy około 24h. Efekt idealny.
RAV napisał(a):Na F-16 (bańka bez żadnych ramek w poprzek) da się to ułożyć?
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości