Soris000 napisał(a):Właśnie możliwość oddawania kilku głosów przez jednego forumowicza implikuje całe zamieszanie. Przy "jednym głosie" nie ma problemu z kilkoma zdjęciami z jednej galerii.
???? Niby czemu ?
Soris000 napisał(a):Właśnie możliwość oddawania kilku głosów przez jednego forumowicza implikuje całe zamieszanie. Przy "jednym głosie" nie ma problemu z kilkoma zdjęciami z jednej galerii.
spiton napisał(a): Dodam. MOIM ZDANIEM. I nie jest to brednia jak napisałeś, tylko miedzy innymi moje zdanie. To, że Ty masz inne, nie oznacza, że moje zdanie to brednie jakich mało.

spiton napisał(a):Soris000 napisał(a):Właśnie możliwość oddawania kilku głosów przez jednego forumowicza implikuje całe zamieszanie. Przy "jednym głosie" nie ma problemu z kilkoma zdjęciami z jednej galerii.
???? Niby czemu ?
Aleksander napisał(a):Panowie, do k... nędzy (bo już nie mogę zdzierżyć) - konkurs jest na najlepsze zdjęcie, tak? To gdzie jest napisane, że nie może być kilka zdjęć tego samego autora, ba - tego samego modelu? Głosujemy na zdjęcie, czy na autora? Jeżeli autor nie wybiera zdjęcia (bo wg regulaminu nie może - i słusznie), to niech się nie wcina do oceny, tylko czeka na głosowanie. Każdy może mieć swoje typy, ale głosujemy na ZDJĘCIE, a nie na to co uważa autor na temat swoich fotografii. Jak ma wątpliwości, to niech w wątku pokaże jedno najlepsze, a jak nie, to niech pozwoli "ludowi" zdecydować.
Uważam , że jakiekolwiek próby kombinowania autorskiego nie mają żadnego uzasadnienia - sorry, panowie, ale jak mi się fotka podoba, to mam gdzieś, czy autor uważa ją za najlepszą czy nie. To ma być MÓJ wybór, więc nie widzę powodu kolejnego darcia szat - mamy zgłosić zdjęcia, które się nam podobają, a potem z nich wybrać jedno, które głosem większości jest najlepsze.
Czy to takie trudne do pojęcia? Czy znowu trzeba dzielić włos na czworo?
spiton napisał(a):Piotrek. Celem konkursu jest podnoszenie jakości zdjęć.
A kto podnosi jakość zdjęć ? Zgłaszający, moderator, czy może samo zdjęcie ?
Otóż jakość zdjęć podnosi AUTOR. Dlatego jest on w tym konkursie NAJWAŻNIEJSZY.

Aleksander napisał(a):To gdzie jest napisane, że nie może być kilka zdjęć tego samego autora, ba - tego samego modelu?
Solo napisał(a):Aleksander napisał(a):Panowie, do k... nędzy (bo już nie mogę zdzierżyć) - konkurs jest na najlepsze zdjęcie, tak? To gdzie jest napisane, że nie może być kilka zdjęć tego samego autora, ba - tego samego modelu? Głosujemy na zdjęcie, czy na autora? Jeżeli autor nie wybiera zdjęcia (bo wg regulaminu nie może - i słusznie), to niech się nie wcina do oceny, tylko czeka na głosowanie. Każdy może mieć swoje typy, ale głosujemy na ZDJĘCIE, a nie na to co uważa autor na temat swoich fotografii. Jak ma wątpliwości, to niech w wątku pokaże jedno najlepsze, a jak nie, to niech pozwoli "ludowi" zdecydować.
Uważam , że jakiekolwiek próby kombinowania autorskiego nie mają żadnego uzasadnienia - sorry, panowie, ale jak mi się fotka podoba, to mam gdzieś, czy autor uważa ją za najlepszą czy nie. To ma być MÓJ wybór, więc nie widzę powodu kolejnego darcia szat - mamy zgłosić zdjęcia, które się nam podobają, a potem z nich wybrać jedno, które głosem większości jest najlepsze.
Czy to takie trudne do pojęcia? Czy znowu trzeba dzielić włos na czworo?
I jeszcze pytanie dodatkowe: dlaczego ten wybór administratora jest w porządku Twoim zdaniem, a analogiczny wybór (gdyby mógł to zrobić) autora, już taki nie jest?

Solo napisał(a):I jeszcze pytanie dodatkowe: dlaczego ten wybór administratora jest w porządku Twoim zdaniem, a analogiczny wybór (gdyby mógł to zrobić) autora, już taki nie jest?
Administracja zastrzega sobie prawo do wyboru do ankiety jednego z kilku zdjęć modelu, jeśli kilka tego samego obiektu zgłoszono. (W przypadku zgłaszania kolejnej fotografii tego samego modelu nie dajemy już numeru.) To po to, by autor fotki/modelu nie tracił szans przez rozdrobnienie oddawanych na jego zdjęcia głosów.
ewpiga napisał(a):... Nie zmusisz też ludzi do kupna lepszego sprzętu do focenia i oświetla modelu tylko dla tego aby zaistnieli w konkursie na fotkę dnia. Jeśli sam autor upiera się, aby mieć w tym konkursie najważniejszy głos to jest zarozumiałym egocentrycznym bufonem.
dewertus napisał(a):Solo napisał(a):I jeszcze pytanie dodatkowe: dlaczego ten wybór administratora jest w porządku Twoim zdaniem, a analogiczny wybór (gdyby mógł to zrobić) autora, już taki nie jest?
Bo administrator występuje tu w roli niezaangażowanego emocjonalnie bytu stojącego na straży przestrzegania zasad konkursu, a autor już niekoniecznie.
Powrót do Fotografie tygodnia - ankiety
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość