pojechałem z synem po raz pierwszy zobaczyc jak to wygląda i na pewno wróce w przyszłym roku ale już z czyms do wystawienia.
Wrażenie ogólne suuper!!!
Impreza na terenie Brneńskich Targów, stoisk z różnościami do modeli tyle,że głowa boli a portfel lekki jak piórko
Na szczęście nie jestem maniakiem pancerki bo chyba bym zrobił debet na 100 lat do przodu.
No to po kolei:
samochody:
syn jest maniakiem samochodowym i to był jedyny punkt w którym wystawa nas zawiodła - po prostu było ich mało, ale jak sami wiecie nie jest to szeroko rozpowszechniona ilościowo gałąź modelarstwa. Trrzy modele które rzuciły mi się w oczy:

ten to dosłownie 3 cm długości:

samoloty:
zobaczyłem na żywo Karasia Zdenka Sebesty - no to naprawdę rzuca na kolana:

nie wiedziałam, że można kupić Tu154M w 1:72, połączenie laminowanego kadłuba i części żywicznych. Nie sfotografowałem niestety.
Z I wojny światowej jak dla mnie rewelacyjny węgierski Phoenix:

tuż obok kilka ładnych jetów:

wszystkie z konkurencji ready to fly
Wypatroszone i pootwierane stały z drugiej strony stołu, nie robiłem im zdjęć bo nie można sie było za bardzo tam dopchać z aparatem
W 1:32 ciekawostka, Bellanca braci Adamowiczów. Model z Polski, Zgorzelec jesli dobrze pamiętam.
,
SIG CZech "what if" - mają chłopaki fantazję:

Na przeciwko kabina polskiego Mig 21MF 9010 z 10 pułku z Łasku z godłem na kadłubie + drabinka - nie mogłem sobie odmówic sfotografowania kabiny:

a na końcu coś dla miłośników okrętów, nie patrzyłem jaka skala ale tak na oko ok 1:100:

Podobna wystawka była na stoisku z okrętami podwodnymi.
Nic z pancerki nie sfotografowałem, na pewno zrobi to któś za mnie - było jej tyle,że hoho!
Najważniejsze na deser - kupiłem nowego Oeffaga DIII w 48ce. I tak naprawdę, to po to głównie pojechałem
In- box wkładam do działu nowości.
Warto pojechać - z Polski to 2 h z przejścia w Cieszynie, kkoszt wyjazdu zwraca się jak tylko podliczycie ile zaoszczędziliście na obniżkach cen.