homer13 napisał(a):... niezły bałagan musiał być z sędziowaniem

-chyba ktoś musiał popchnąć model do przodu
Nie przeczę że zamieszanie było. Zaskoczyli mnie ludzie którzy się pojawiali i zachwalali swoje modle (?!?!) lub strzelali focha że nie ich model wyróżniono... Rynce opadajo. Pojawiali się też nagle po środku zwiedzający, którzy sobie weszli bo myśleli że wolno.
Teraz domyślam się w którym momencie "dopisano" tę nieszczęsną Panzer I, ale mieliśmy zapowiedziane że wyróżniamy pięć modeli wiec nie sądziłem że zostanie dopisany nagle 6 model*, który na wyraźne stwierdzenie 3 sędziów odpadł. Nie przypominam sobie faktu bym wrażał lub był pytany o zgodę na dopisanie Panzera I do listy. Możliwe że na moment się oddaliłem i nie słyszałem pytania. W końcu to było pod koniec sędziowania tej kategorii i uznałem że już zakończyliśmy ocenę.
Ze swej strony mogę przeprosić, że przy podpisywaniu listy wyróżnionych nie zwróciłem uwagi że ten model jest na liście. Nie spodziewałem się takiego "numeru".
Jeśli miał bym wybierać szósty model do oceny nie był by to na pewno wspomniany Panzer I!
*choć pytano czy oceniamy jeszcze szósty model odpowiedź większości sędziów brzmiała "nie".
PS
Dla jasności moje osobiste typy i modele które by wygrały to:
T-34 Sergiusza

Sztug - Visa (wyróżniony)

SU Łukasza O-M (wyróżniony)

T-26 Witka613 (wyróżniony)
brak fotki, powyżej wrzucił ją NiedźwiedzChurchill (nie wiem kogo)

lub czołg z 1 wojny (odpadł bo reszta sędziów stwierdziła że źle są zrobione przejścia między kolorami)

lub Sherman Rayla (wyróżniony)

PS II
Modele kołowe, które
przy mnie były wybrane do wyróżnienia (zawiedziony byłem tą kategorią):

To nie do końca ten model co na fotce, ale identyczny, tego samego modelarza, o nazwie własnej "Osa"

i u wyjątkowo jako szósty (na co wyraziliśmy zgodę):