Impreza roku w Kraśniku ?

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: Impreza roku w Kraśniku ?

Postprzez Chudziutki » środa, 7 października 2009, 07:03

Z radością informujemy, iż patronat honorowy nad XIII Ogólnopolskim Konkursem Modelarskim Kraśnik 2009 objął Szef Wojewódzkiego Sztabu Wojskowego w Lublinie Pan płk dypl. Roman Chojecki, który podczas ceremonii wręczenia nagród wyróżni nagrodą specjalną najlepszy model w polskich barwach.
Chudziutki

Reklama

Postprzez Tomasz Frączek » piątek, 9 października 2009, 21:33

Witam
Zaczęło się, dziś od godzin popołudniowych zaczęli przyjeżdżać do Kraśnika pierwsi modelarze. M/n przybyli z Oleśnicy „HOBBYMODEL”, Katowic, Lublina i Rzeszowa. Dzięki nim dostaliśmy większej energij do rozstawienia stołów i całej infrastruktury. Nie wiem ale koledzy już sugerują że może zabraknąć luźnego miejsca dla modeli. Na dzień dobry przyjechało ok. 50szt.
Informacja dla tych którzy będą dojeżdżać do szkoły. Są umieszczone strzałki kierunkowe na szkołę a na samy płocie przy bramie będzie wisiał baner o dużych wymiarach o nazwie „SUPER MODEL”. Łatwiej będzie znaleźć wjazd pod szkołę.
Pozdrawiam Tomek F.
Pozdrawiam Tomasz F.

Tylko lotnicze francuzy 1:72.
Tomasz Frączek

Postprzez Patryk » niedziela, 11 października 2009, 18:11

Impreza roku?
Czy ja wiem o 11 nie było co zwiedzać. Wszyscy zaczeli pakować graty i na rozdaniu nagród były puste stoły. :-/ Może i było dużo nagród ,wyróżnien ale poziom normalny tzn. bez fajerwerków.
ps. Zrobił ktoś zdjęcia bo nie zdążyłem wszystkiego zobaczyć.
Obrazek
KLIKNIJ
Patryk Krupiński
Patryk

Postprzez michal.s » niedziela, 11 października 2009, 18:17

Kilka fotek za godzinkę na portalu :)
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez tomek_chacewicz » niedziela, 11 października 2009, 18:22

Czekamy czekamy, dawaj wszystkie Michał, trochę się tam napstrykałeś :->
pozdrawiam
Tomek
tomek_chacewicz

Postprzez michal.s » niedziela, 11 października 2009, 18:26

Trochę się napstrykałem, a teraz muszę trochę się narobić przy obróbce, dzisiaj w każdym razie będzie fotorelacja :)
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez mnowogro » niedziela, 11 października 2009, 18:28

No to czekam na fotki niecierpliwie, bieg wypadków uniemożliwił mi przyjazd.
mnowogro

Postprzez Erlend Janson » niedziela, 11 października 2009, 19:59

Impreza taka sobie , modeli sporo wiele naprawdę ciekawych , mnie nawet udało się zdoby nagrodę od Firmy Kagero , piękny obraz za co serdecznie dziękuję. Największym minusem moim zdaniem było sędziowanie przez Krasnickich sędziów . Poprostu totalnie oderwane od realiów . Niektóre pieknie wykonane modele wcale nie zostały wyróżnione a to świadczy o poziomie tej imprezy.
Erlend Janson

Postprzez kompik » niedziela, 11 października 2009, 20:34

Ode mnie amatorskie zdjęcia, ale są ;)
Fajna impreza, podobało mi się ;)
Dostałem wyróżnienie za sm 79

Zdjęcia:
http://krasnikwystawa.pxd.pl
kompik

Postprzez michal.s » niedziela, 11 października 2009, 20:42

Fotorelacja zamieszczona, śmiało zamieszczajcie swoje fotki :)
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez Damian Majsak KAGERO » niedziela, 11 października 2009, 21:42

Witam!
Gorąco dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział bądź też odwiedzili nas w trakcie kraśnickiego konkursu.
Dla naszej Firmy a zwłaszcza dla Redakcji Super Modelu tak liczne grono modelarzy było odpowiedzią na pytanie czy nas czytacie i czy nam ufacie. Nagrody jakie ufundowaliśmy były swego rodzaju wyrazem wdzięczności za Wasze przywiązanie do naszych publikacji. Choć największą frajdą było oglądać rewelacyjnie wykonane modele i przechadzać się w pobliżu modelarskich gwiazd to jednak nagrody wywołały szczery uśmiech na twarzach zwycięzców - zwłaszcza pod koniec ceremonii :oops: Na to warto było pracować przez cały rok.
Mogę obiecać, że będziemy wspierać modelarskie imprezy, zwłaszcza te, które tego wsparcia potrzebują. A jeśli sprzedaż Super Modelu i innych naszych publikacji wzrośnie to nagród przybędzie. Jesteśmy nastawieni do świata pozytywnie a życzliwe gesty odwzajemniamy. Nie jest sztuką brać, sztuką (i wielką radością) jest dawać - zatem do następnego spotkania "gdzieś w Polsce".
Damian
PS Pozwolę sobie na drobne wypunktowanie - nie tyle imprezy - co zdarzeń jakie miały miejsce w Kraśniku.
1. wielka niespodzianka jeśli chodzi o ilość wystawionych modeli.
2. ogromne zaskoczenie ich jakością.
3. dość mizerna (i dobrze) reprezentacja "niemczyzny".
4. świetne warsztaty fotograficzne zorganizowane przez PWM modelarstwo z pasją! Wielkie brawa! powtórzcie to w SM.
5. szkoda, że musiałem wracać na nocleg do domu (innym razem inaczej sobie to wszystko zorganizuję)
6. gdzie się podziały kraśnickie dzieciaki!? (o dziewczynach słynących z nieprzeciętnej urody nie wspomnę!).
7. dobry pomysł z tym posprzątaniem modeli przed ceremonią - zwłaszcza w kontekście ulewnego deszczu jaki nas nawiedził po rozdaniu nagród.
8. cichym bohaterem imprezy okazał się gentleman, który ją opuścił aby udzielić medycznej pomocy kobiecie, która zasłabła. A jednak rycerze są wśród nas Panowie!
9. Wielki szacun dla Maćka Zwierzyńskiego i jeszcze większe sorry Winetou - dla obu Maciejów!!!
10. dzięki Krzysztofie za szybkie uratowanie sytuacji. Cisza na sali była swoistą kropką nad "i" wywodów o modelarskiej dramaturgii :-/
Więcej w kolejnym Super Modelu.
DM
Damian Majsak KAGERO

Postprzez piotr dmitruk » poniedziałek, 12 października 2009, 00:20

Mapka pokazująca skąd modelarze przybyli do Kraśnika
Obrazek

A tu mój subiektywny wybór modeli:
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Bond » poniedziałek, 12 października 2009, 06:36

Wydaje mi się, że kilkanaście modeli objechało już kilka wystaw w kraju, fajnie jeśli zdobyło za nie medale. :mrgreen: Queen Mary II i Titatnic to już prawdziwi weterani, na przełomie 2008/2009 i cały ten rok widzę te modele na relacjach z większości wystaw :lol:
na warsztacie:

IMAM (Romeo) Ro.371, 1/48, Special Hobby 30%
Bond

Postprzez seba_t » poniedziałek, 12 października 2009, 11:11

Impreza mi się nie podobała. Jesli chodzi o modele to rzeczywiście było na czym oko zawiesić ale organizacyjnie to słowo porażka określa ją najlepiej. Po pierwsze modele poinny zostać na stołach aż do ogłoszenia wyników. Po drugie, co nie spodobało mi się najbardziej, to fakt, że zabrakło nagród dla najmłodszych uczestników. Jak już jesteśmy przy nagrodach to na miły Bóg panowie nie oceniajmy imprezy po tym, że wydawnictwo zasponsorowało kilka kompresorów i laptop, bo to o niczym nie świadczy. Po trzecie, może się teraz narażę kilku osobom, ale podczas ogłaszania wyników konkursu miałem nieodparte wrażenie, że sędziom towarzyszyło hasło : Od nas dla nas. Takie są moje spostrzeżenia.
seba_t

Postprzez badger » poniedziałek, 12 października 2009, 12:11

Ja tylko w jednym temacie a zasadniczo w sprawie wypowiedzi pana Damiana.
Cytat: "3. dość mizerna (i dobrze) reprezentacja "niemczyzny". Zasadniczo właśnie szkoda że Ci modelarze nie przybyli.
Ze względów prywatnych nie mogłem przyjechać, ale widzę po takiej wypowiedzi że dobrze uczyniłem bo pewnie jako modelarz amator, sklejający głownie niemiecką pancerkę czułbym sie wyalienowany.
Czy ktoś może porównać tą imprezę załóżmy do: Bytomia, Lublina czy też Kielc.
Erni widzę że "Ślunsk" był - krótko - warto się targać kilkaset kilometrów czy nie, o sędziowanie nie pytam bo tym nikomu jeszcze nie dogodził.
Pozdrawiam Jacek

Każdy patrzy na świat przez własne okulary
Obrazek
badger

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea