I CZĘSTOCHOWSKI KONKURS MODELARSKI „ MODELIKARZ „ 5-6.X.2013

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: I CZĘSTOCHOWSKI KONKURS MODELARSKI „ MODELIKARZ „ 5-6.X.2013

Postprzez krokuska7 » sobota, 5 października 2013, 14:53

Zalogowalem sie na fejsie. A dlaczego dopiero za rok moze 2??
krokuska7

Reklama

Postprzez Nugget » niedziela, 6 października 2013, 19:48

Ja jestem niemile zaskoczony, pamiątka po zawodach: medaliki niewiadomego pochodzenia, żadnych informacji co to za zawody, gdzie itd. Rozumiem, ze wstęp był wolny, no ale nagrody śmieszne. Jedyne co to fajnie, ze były grupy rekonstrukcyjne i parę atrakcji.
Pozdrawiam Stanisław Tarasek
Nugget

Postprzez waran » niedziela, 6 października 2013, 20:23

Chłopaki, dlaczego nie daliście koledze medalu ze złota próby 950 zamówionego u Versacego-wstyd.
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez Nugget » niedziela, 6 października 2013, 20:33

waran napisał(a):Chłopaki, dlaczego nie daliście koledze medalu ze złota próby 950 zamówionego u Versacego-wstyd.

Chyba mnie kolega nie zrozumiał, zupełnie nie chodzi mi o wartość materiału. Tu chodzi tylko i wyłącznie o pamiątkę, napisałem, ze niewiadomego pochodzenia, bo nie ma żadnego zaznaczenia, że to z tego festiwalu, a jakąkolwiek pamiątkę warto posiadać, żeby czasem wrócić wspomnieniami zwłaszcza, że był problem z dyplomami. Pozdrawiam.
Pozdrawiam Stanisław Tarasek
Nugget

Postprzez Czesio » niedziela, 6 października 2013, 21:16

To teraz trochę z mojej strony. Pierwszy dzień super, impreza zorganizowana w liceum Sienkiewicza, blisko centrum, z zewnątrz pięknie wyremontowane, ale w środku niestety już czuć komuną.. Hala duża, oświetlenie dobre, stoły ustawione w dwa prostokąty, w rogu był mały tor dla samochodów rc i symulator (a z 3 godzinki grałem :mrgreen: ). Giełda duża, ale niestety uboga. Na zewnątrz kilka ciężarówek, trochę sprzętu, polski bofors 40, i kilku chłopaków z grupy Strzelec. Chłopaki robili też pokaz ustawiania go na koła i s powrotem, oraz można było sobie rozłożyć kałacha na czas ;o) Na następny dzień przy zwycięskich modelach leżały wycięte karteczki informujące o wyróżnieniu lub miejscu w klasie i lista na drzwiach. Rozdanie odbyło się w osobnej salce, no i tu się zaczęło... Miało być o 14 zaczęło się jakoś 14:30, no ok, nic się nie stało zawsze jest jakiś poślizg. Wyszedł na środek prezes, i poinformował o awarii drukarki i z tego powodu dyplomy będą opóźnione, i zaczynają od nagród specjalnych. Po ciężkim wydawaniu tych nagród pan prezes który jak sam powiedział, nie mógł się odczytać, ( :shock: ) zaczęło się wydawanie wyróżnień i nagród w klasach, tu na szczęście mikrofon przejął Pan Koza, i poszło to szybko, ale zamota była niesamowita, kolega był wyczytany dwa razy i wrócił z pustymi rękoma, nawet nie uściśnięto mu dłoni. Po jakiś dwóch godzinach nastąpiła przerwa, bo część listy gdzieś uciekła, i poszukiwania trwają. Większość osób się już rozeszła, na sali zostało dosłownie parę osób, i nagle jest ! Po kolejnych 10 minutach czekania jest druga część listy ! Dokończono wydawanie medali i paru dyplomów które w międzyczasie przypełzły, i padła prośba o oszczędzenie na forum, (tja)... Najlepsze były nagrody rzeczowe. Stały dwa wielkie kartony modeli, i to porządnych modeli, zostało wręczonych 7 modeli dla dwóch osób, mojego brata i chłopaka z naszej modelarni, jeden 8 a drugi 7 lat, dostali wypaśne modele, bo przecież co to dla ośmiolatka skleić model w 72 z żywicy ... Po rozdaniu chłopaki poszli się upomnieć o dyplomy i medale których nie otrzymali, choć wyczytani byli i na liście również byli, dyplomy sobie wygrzebali na stole, medali nie dostali chociaż na stole leżało tego na jeszcze jedne zawody.. A był jeszcze projektor, który miał wyświetlać nagrodzone modele, ale jakoś ktoś go zapomniał podłączyć. Po 2 i pół godziny wreszcie rozdanie zostało oficjalnie zakończone, dobrze że siedziałem ze znajomymi to chociaż wesoło było, niestety do czasu Zawsze wracając z zawodów się człowiek cieszy, ma się ochotę sklejać, a po dzisiejszym dniu to nie mam ochoty na nic. A i jeszcze jako małą ciekawostkę dodam, bardzo mądrego pana ze stoiska z giełdy który "odpalił" modele samolotów RC pośrodku stołów, i moje Yukikaze ma połamane maszty i pourywane osłony na burtach...
Za rok też wpadnę, bo może być wesoło, ale bez modeli bo ucierpiały przez te 2 dni dość mocno...

Pozdrawiam
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Postprzez Żukow » niedziela, 6 października 2013, 21:28

W imieniu obsługi makiety kolejowej chcę podziękować organizatorom za zaproszenie do udziału w imprezie. Mamy nadzieję, że za rok znów się spotkamy.
Pozdrawiam
Żukow

Postprzez greatgonzo » poniedziałek, 7 października 2013, 01:04

Luźny wybór zdjęć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Coś, koło czwego nie mogłem przejść obojętnie. Thunderbolt Alley na stoliku organizatora.
Obrazek

Obrazek
greatgonzo

Postprzez Ireneusz » poniedziałek, 7 października 2013, 09:27

Witam,dzięki Koledzy za udaną imprezę .Pomimo kłopotów przy rozdaniu nagród uważam że następnym razem będzie lepiej,ten nie robi błędów co nic nie robi.Było OK
Ireneusz

Postprzez Strużyn » poniedziałek, 7 października 2013, 15:20

Wygląda na to, że była super fajna impreza. Czy ktoś wie czyjego autorstwa jest ten piękny Junkers ?

Obrazek
Pozdrawiam
Krzysiek
Obrazek
Strużyn

Postprzez Pires » poniedziałek, 7 października 2013, 16:01

Ciotka JU jest autorstwa Daniela Pacha z Krakowa (Muzeum Lotnictwa), któremu jak i wszystkim innym przyjaciołom modelarzom dziękujemy za przybycie na nasz pierwszy Modelikarz.
Ostatnio edytowano wtorek, 8 października 2013, 20:13 przez Pires, łącznie edytowano 1 raz
Pires

Postprzez ZBIGNIEW KALOTA » poniedziałek, 7 października 2013, 22:44

Miejsce na zawody świetne , pogoda super .Sporo modeli na dobrym poziomie , atrakcje około konkursowe trafione . Tu po raz kolejny podziw i gratulacje dla Karola Woldana za zorganizowanie i przygotowanie rekonstrukcji. SUPER. Spore niedotarcie się organizatorów ale jak pokazali - chcieć to móc- więc i to z czasem przyjdzie . Uwagi mam nadzieję cenne przekazane osobiście
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Klub Modelarski '' ROZBITEK '' GOK Rędziny
ZBIGNIEW KALOTA

Postprzez greatgonzo » poniedziałek, 7 października 2013, 23:46

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
greatgonzo

Postprzez imek46 » wtorek, 8 października 2013, 14:06

Nic nie zastąpi możliwości obcowania z Jasną Górą. Impreza wg mojej oceny na 4+. Jak powiedział klasyk "były plusy dodatnie i plusy ujemne". Swoje uwagi przekazałem ustnie organizatorom. Mam nadzieję, że pomogą przy tym aby impreza z roku na rok była co raz lepsza. Z kronikarskiego obowiązku podam, że ZTS Lublin zdobył kilkanaście medali zarówno za modele plastikowe i kartonowe. Teraz Zapraszam do Lublina.

Mam jeszcze pytanie do organizatorów . Czy została wręczona nagroda Hobby 2000 Bogdan Dopierała - wyłącznego dystrybutora modeli "Tamiyi", bo jakoś mi to umknęło. Jeśli tak, to komu i za co?
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Postprzez ronin54 » wtorek, 8 października 2013, 21:32

Szanowni Koledzy!
Głównym celem Częstochowskiego Towarzystwa Modelarskiego im. por. pil. Hieronima Dudwała było, jest i będzie
popularyzowanie modelarstwa redukcyjnego wśród dzieci i młodzieży.
Dlatego też - DZIĘKUJEMY!
Dziękujemy za to, że w sobotni poranek 5 października 2013r. tak licznie przybyliście na I Częstochowski Konkurs Modelarski
„Modelikarz” .
Dziękujemy za to, że pokazaliście dzieciom i młodzieży swój kunszt i mistrzostwo.
Dziękujemy za wspaniałe modele oraz za prezentację swoich nieocenionych możliwości.
Dziękujemy za atmosferę, za gesty i słowa sympatii.
Dziękujemy za pozytywne opinie o Konkursie - to największe wyróżnienie, które motywuje nas do dalszego wysiłku.
Dziękujemy także za wszystkie krytyczne opinie, przyjmujemy je z pokorą i wyciągamy wnioski na przyszłość.
Dlatego też PRZEPRASZAMY
Przepraszamy za nasze błędy i potknięcia, których niestety nie udało się nam uniknąć.
Przepraszamy również zawiedzionych i rozgoryczonych, ale pragniemy Was zapewnić, że bardzo cenimy sobie Wasze prace, włożony wysiłek w ich powstanie, a przede wszystkim to, że zaprezentowaliście je podczas naszego konkursu.
Dlatego też ZAPRASZAMY
Zapraszamy Was za rok na II Częstochowski Konkurs Modelarski „Modelikarz”, w nowej konwencji, z nowymi pomysłami i w
nowej formule.
Zapraszamy, bo tylko dzięki Wam możliwy jest dalszy rozwój tej imprezy modelarskiej
W imieniu
Częstochowskiego Towarzystwa Modelarskiego im. por. pil. Hieronima Dudwała
Jurek ronin Świeboda
P.S.
Czasami wystarczy mała iskierka…
Cały konkurs przekroczył moje wyobrażenie i gdyby maszyna kolejny raz nie pokonała człowieka to byłbym dumnym i

szczęśliwym człowiekiem.

W najbliższym czasie postaramy się zamieścić listę modeli nagrodzonych w tegorocznej edycji oraz listę sponsorów.
ronin54

Postprzez PrzemoL » środa, 6 listopada 2013, 14:08

Chciałem podziękować organizatorom za przesłanie dyplomów, których nie udało się wydrukować w czasie Konkursu. Bardzo miła niespodzianka! Pozdrawiam PrzemoL
Namarie...
PrzemoL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea