zegeye napisał(a):No I temat się rozwadnia. Od nietypowych konstrukcji doszliśmy do fikcyjnych.... Ja wiem że nietypowe są bardzo interesujące i uatrakcyjnią każdy projekt. Ale bądźmy realistami. Ilu z kolegów jest zainteresowanych by wykonać taki nietypowy projekt?
Ps. Właśnie sprawdziłem pierwszą stronę w dziale z modelami gotowymi (samoloty). Na całą stronę mamy moim zdaniem jeden nietypowy. Dewoitine po bałkańsku, kolegi Ochlii. Wg mnie wystarczająco nietypowy i wystarczająco z reszty świata. Jeszcze może TSR ale ten jest poprostu żadko spotykany lecz nadal mainstreamowy bo angielski

Krzysiek B napisał(a):Żeby była jasność- mi raczej chodziło o to, żeby znaleźć złoty środek pomiędzy tematami reszta świata, w obcym mundurku i konstrukcje nietypoweMoim zdaniem jak najmniejsza ilość ograniczeń raczej pozytywnie wpłynie na liczbę uczestników i galerii końcowych. Już nie wspominając o różnorodności konstrukcji "modelarsko pomijanych"
![]()
Nie chodzi mi o to, żeby konkurs ograniczać do maszyn prototypowych lub fikcyjnych. Ale szkoda też by było wykluczać z niego różne ciekawe modele przedwojennych lub powojennych Brytyjczyków, Amerykanów itp.

..bo zawsze są i głupsi w społeczności...

zegeye napisał(a):W tym przypadku moja chęć wzięcia udziału w przedsięwzięciu może ulec zahamowaniu...![]()

net_sailor napisał(a):Ale macie...[url][/url]

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości