Pytanie do specjalistów od panter ?

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Moderator: xenomorph

Pytanie do specjalistów od panter ?

Postprzez author21 » wtorek, 27 października 2009, 11:08

Czy w Panterach Dragona G - Smart Kit - brakuje podpórki pod podnosnik, umieszczony z tyłu poza wydechami, czy ze mna jest coś nie tak? Instrukcja pokazuje, że ten podnosnik wisi na jednym uchwycie u góry, a jego podstawa wisi sobie w powietrzu. W rzeczywistości była podpórka z blachy.
author21

Reklama

Re: Pytanie do specjalistów od panter ?

Postprzez klajus » wtorek, 27 października 2009, 11:16

Ta podstawka jest odlana wraz z podnośnikiem...
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Postprzez author21 » wtorek, 27 października 2009, 11:21

No nie bardzo jest odlana. To podstawka podnosnika, natomiast brak jest blachy, o którą ta podstawka ma się opierać. Ta odlana podstawka, to jest integralna część podnośnika. Sam na niej stoi. Mamy w firmie takie same podnosniki to na żywo oglądałem.

Obrazek

Dragon zamocował do kadłuba stopę podnośnika.
Ostatnio edytowano wtorek, 27 października 2009, 11:28 przez author21, łącznie edytowano 1 raz
author21

Postprzez klajus » wtorek, 27 października 2009, 11:27

Nazywaj to jak chcesz. Wiem, że wygląda to biednie ale tak jest....
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Postprzez author21 » wtorek, 27 października 2009, 11:36

z podnosnikiem wszystko ok, brak przy kadłubie jednej części, o którą stopa ma się opierać. Niektórzy to dorabiają z blaszki np, z plastyku. Ja przeoczyłem i dopiero teraz się zorientowałem:)
author21

Postprzez klajus » wtorek, 27 października 2009, 11:38

A możesz temu zrobić zdjęcia?
Bo ja się trochę pogubiłem już...
Właśnie mam na warsztacie panterę G i sytuacja wygląda tak jak opisałem wcześniej.
Płytka na której podnośnik ma się opierać jest odlana wraz ze stopą podnośnika.
Tekst roku:
klajus

Postprzez author21 » wtorek, 27 października 2009, 12:01

ale ta płytka i stopa podnosnika to integralna część podnośnika, płytkę opierasz o ziemię, a stopą podnosisz koło. I z podnosnikiem jest ok. Natomiast dragon w tej płytce zrobił cycek i dziurkę w kadłubie :). Brakuje blaszki, przyspawanej do czołgu, na którym opierała się podstawa podnośnika.

Popatrz na zdjęcie, co zamiesciłem, Dragon ta podstawę (stopę) zawiesił jakby w powietrzu. Jest podnośnik, uchwyt mocujący u góry, a na dole pustka. Wisi w powietrzu. To drobny błąd ale nie rzuca się w oczy, mozna w sumie pominąć.

Zdjęcia modelu teraz nie dam rady, model jest gdzie indziej niż ja :)
author21

Postprzez klajus » wtorek, 27 października 2009, 12:17

author21 napisał(a):Natomiast dragon w tej płytce zrobił cycek i dziurkę w kadłubie :). Brakuje blaszki, przyspawanej do czołgu, na którym opierała się podstawa podnośnika.

No właśnie. I mamy jasność. To jest właśnie to rozwiązanie Dragona... Zamiast blaszki jest trochę zmodyfikowana podstawa podnośnika z tym bolcem...
Tekst roku:
klajus

Postprzez author21 » wtorek, 27 października 2009, 12:58

Blaszka powinna być pod tą podstawka jako trzeci element :) Stopka, podstawa (to, co na ziemi się opierało - to co zastosował dragon) i blaszka wystająca z czołgu :) - więc jednego elementu brakuje. Pytałem, bo myślałem, że coś przeoczyłem w częściach.
O ten element ze zdjęcia poniżej mi chodzi. Trzeba go dorobić z blaszki.

http://www.planetarmor.com/forums/showthread.php?t=6045
author21

Powrót do Pojazdy wojskowe - in-boxy, nowości, opinie