Radek Pituch napisał(a):Ten ze zdjęcia z pustyni jest świetny jako wzór
Wiesz - znalazłem to zdjęcie jak już miałe przyklejone worki Armoscale oraz pojazd był po bazie i stwierdziłem że już mi się nie chce tego odrywać i czyścić wszystkiego - tym bardziej że poodcinałem nity w tych miejscach gdzie są worki.
Zamierzam zrobić drugą Semovente, tym razem italieri i to według tej fotografii. Spełnia moje wszystkie zachcianki nawet jest zielenina

Z drugiej srony tak jak piszesz zdjęcie jest świetną inspiracją do obładowania pojazdu. Zawsze chciałem mieć ten pojazd w malowaniu niemieckim i to właśnie spełniam. Gasienic na zapasie zostało mi z 6 ogniw. Pewnie je jeszcze gdzieś wrzuce.
badger napisał(a):podstawka w tych samych piaskowych klimatach co zdjęcie
NIe raczej nie - myśałem coś o wodzie. Może postawię ją na brzegu rzeki. Zobaczymy
kazio napisał(a):Nie miałeś problemu z malowaniem gąsek primerem na tą bazę z Humbrola, która była?
Najmniejszego - baza z humbrola tylko mi pomogła.
kazio napisał(a):jakaś taka pstrokata jest (ale pewnie zaraz "zgaśnie").
W zasadzie na pewno zgaśnie bo to połowa prac, choć prawdę mówiąc to chciałbym aby taka została i będę starał się tak pracować aby przy kolejnych działaniach zostawała kolorowa, a nie zasłonięta kurzem. Te kolory orginalnie były agresywne.