Moja ostatnia praca. Klasyk na tym forum, ale ostatni raz kiedy go budowałem, bazą był zestaw ZTS Plastyk
Prosto z pudła. Dodane wyłącznie nitowanie na kadłubie i antena. Niestety antena chyba odrobinę inaczej niż w rzeczywistości (wg mojej wiedzy na krótko przed ogonem przewody biegnące z obu skrzydeł miały łączyć się w jeden) ale pomimo prób nie udało mi się znaleźć rozwiązania aby to wykonać tak aby wyglądało i się jeszcze jako tako trzymało.
Podczas budowy wystąpił mały zonk z kalkami (potraktowałem jedną szachownicę płynem Soft od Gunze i okazało się, że Cartograf źle to znosi) ale dzięki uprzejmości kolegi Maciek_66 oraz Panów z ArmaHobby (jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję) udało się dobrnąć do końca.
Malowanie farbami Bilmodel (udało mi się przy okazji Wrocław Model Show kupić zestaw kolorów do września 39') i przyznaję, że generalnie jestem pod bardzo dużym pozytywnym wrażeniem – a mam porównanie z Gunze C i H, Hataka i MRP (nie będę pisał więcej bo zaraz mnie tu zaatakują za kryptoreklamę
Pozdrawiam
Tomek