przez arhtus » sobota, 2 listopada 2019, 19:42
Jakby AH wypuściła jakiegoś japońca czy tam meserszmita to raczej nikt by tu nie narzekał (przynajmniej nie ja), że nie zamieściła w pudełku malowania jakiegoś pilota, który miał jakieś tam powiązania z Polską, no to by było nie na miejscu, ale AH wydała model samolotu, który jest ściśle związany z polskim lotnictwem, więc chyba mamy prawo trochę pomarudzić.
Dziwię się jak niektórzy słodzą AH, widzą coś złego w narzekaniu na taki ich ruch, ale już nie widzą nic w tym, że tak zrobili.
Wiem, że AH może sobie wypuszczać modele jakie chce i w jakiej formie chce, no ale my też mamy prawo jako ich klienci wyrażać na temat ich produktów swoją opinię.
Mi taka praktyka się nie podoba, gdy producent chce ze mnie wyciągnąć dodatkową kasę w sumie takim małym, ale niezbyt fajnym ruchem, lepiej przy tym traktując rynek zagraniczny.
I nikt tutaj chyba nie życzy AH rychłego upadku, wręcz przeciwnie, chciałbym i życzę im tego, żeby się rozwijali i stali się naprawdę mocną firmą oferującą modele na najwyższym poziomie, na co ich świetny Jak1 już wskazuje, ale takie "biznesowe" zagrywki mogliby sobie odpuścić..
Chyba bardziej nie na miejscu tutaj są opinie, że ktoś ma "pierd..." na punkcie szachownicy niż to całe narzekanie.
W GB model Hurricanea ma ogromne branie i raczej nikt tam nie pisze takich uwag, że ludzie tam mają pierd... na punkcie ich rondli..