Przedstawiam Sea Hurricane Mk.Ib w malowaniu 880 Naval Air Squadron z lotniskowca HMS Indomitable podczas operacji Ironclad czyli kampanii o przejęcie Madagaskaru z rąk francuskiej Vichy. Na samolocie tym latał Richard John Cork. Model składał się dobrze choć było kilka cięższych momentów. Całość przenitowana. Do malowania użyłem farb Gunze C i H, specyfików AK, kredek i pigmentów. Jak to wyszło widać na zdjęciach, na pewno następne Hurricany nie będą już miały tych baboli które tutaj dają po oczach:
Ostatnio edytowano sobota, 9 maja 2020, 12:59 przez barszczo, łącznie edytowano 1 raz
Bardzo mi się podoba, do twarzy mu w tych kolorach, a i ubrudzony z wyczuciem. Coś te szachownice tylko dziwnie wyglądają na nosie, może warto było wymalować?
1. Nie lubię Airfixów. 2. Nie lubię samolotów pokładowych. 3. Nie lubię kamo FAA. 4. Miałem wątpliwości czy użyłeś poprawnych kolorów. 5. Wszystko razem bardzo się podobuje ;)
Słuchajcie uważnie bo nie będę powtarzać! ----------------------------------------------------------
Świetnie wygląda w tym malowaniu - fajnie też, że zadbałeś o takie detale jak przewody na pokrywach podwozia i schowany szczebelek przy zamkniętej klapce ułatwiającej wchodzenie - zdecydowanie zyskał na autentyczności w moich oczach. Gratulacje!
Ostatnio edytowano piątek, 5 czerwca 2020, 07:48 przez Aleksander, łącznie edytowano 1 raz
Aleksander Górski ..."be yourself, no matter what they say"...