arhtus napisał(a):Też jestem w sytuacji, że kompresor który posiadam musi być mały i dlatego mam chińczyka ze zbiornikiem wyrównawczym.
Pisząc przyzwoity kompresor miałem akurat na myśli też chińczyka, ale dwutłokowego za jakieś 500zł

ale jakby budżet nie był problemem dla mnie, to bym sobie sprawił właśnie takiego HTC-20
Nie wiem czemu Iwata tak wycenia te swoje kompresory nie stosując w nich nawet jakiś małych zbiorników wyrównawczych, ale ja takich pieniędzy bym za nie nie dał, żeby to sprawdzić, nawet jakby kasa nie była dla mnie problemem

W pełni się z Tobą zgadzam!

Dlatego właśnie pytałem czy Iwatę w ogóle warto w ogóle rozważać. Nie ma sensu wywalać pieniędzy jeśli za logo nie idzie solidna i przemyślana konstrukcja
Przyjrzę się bliżej HTC-20 bo wygląda na całkiem fajny kompromis, tym bardziej że nie zamierzam w przyszłości wymieniać kompresora na lepszy. Chciałbym kupić raz a dobry

Co do domowej roboty lodówkowców wspomnianych przez Kolegów, po przeczytaniu tego wątku jestem jak najlepszego zdania o tych konstrukcjach! Jedynym mankamentem z mojej perspektywy jest ich wybitnie warsztatowy wygląd, który trudno pogodzić z niewielkim wnętrzem w miarę prosto urządzonego mieszkania.
Ktoś już wcześniej sugerował aby konstruujący te kompresory fachowiec montował je w czarnej monolitycznej obudowie, dzięki czemu zbiłby na nich fortunę. Jestem zdecydowanie "za"!