Pz.kpfw IV ausf. B czy C?

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

Re: Pz.kpfw IV ausf. B czy C?

Postprzez Boozy » środa, 18 listopada 2009, 15:41

Jarku dzięki za czujność.
No właśnie pojazd jest czasem opisany jako ausf B, a czasem ausf C. Kolega Radek napisał, że w "Dywizje pancerne Werhmachtu 1939-1945" jest opisany jako ausf B. Pan Ledwoch podaje zaś w jednej książce ausf B, w innej ausf B lub C.
Myśle, że autorzy sami rozpoznawali ze zdjęć wersje, dlatego można przyjąć i ausf B, i ausf C.

Kubo sam za niedługo mam zamiar zrobić ten model tyle, że Dragona ausf C. Pojazd także z moich stron, a właściwie miasta.

Dzięki za odpowiedzi.
Obrazek
Pozdrawiam
Boozy

Reklama

Postprzez Kuba P. » środa, 18 listopada 2009, 15:43

Mam nadzieję, że nie obrazisz się jeśli i ja zrobię model tego pojazdu?
Pozdrowienia od sąsiada z Wodzisławia :)
Kuba P.

Postprzez Boozy » środa, 18 listopada 2009, 15:47

Kuba Plewka napisał(a):Mam nadzieję, że nie obrazisz się jeśli i ja zrobię model tego pojazdu?
Pozdrowienia od sąsiada z Wodzisławia :)

Jest wręcz wskazane abyś pokazał warsztat. Będę miał się na kim wzorować. Także czekam na Twój wątek. :mrgreen:
Pozdrawiam.
Obrazek
Pozdrawiam
Boozy

Postprzez GrzeM » piątek, 20 listopada 2009, 10:04

No tak, ja odpowiadałem na pytanie pierwotne, a nie o Wrzesień. Przepraszam za zamieszanie.

A zabrałem się za odpowiadanie, bo właśnie analizowałem Panzer III, które są w muzeach, i kilka z nich jeszcze w Wehrmachcie miało "podmienione" wieże - pochodzące z innych pojazdów niż kadłuby.
GrzeM

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste