pepociufakers napisał(a):Pytanie pomocnicze -> Od ilu osob todziez kilogramow zaczyna sie transport?

halset napisał(a):Tyle wątpliwości... może zróbmy jednak Afrykę
Mac Eyka napisał(a):Wydaje mi się, że wszystko wyjdzie w tak zwanym praniu.
abtb napisał(a):Jako ten który włożył kij w mrowisko uściślam - do transportu zaliczamy wszystko co zostało u swego zarania pomyślane jako transportowe.

Krzysiek Kowalik napisał(a):Cześć niemieckich samolotów,

Mac Eyka napisał(a):Wydaje mi się, że wszystko wyjdzie w tak zwanym praniu.
abtb napisał(a):Krzysiek Kowalik napisał(a):Cześć niemieckich samolotów,
Ależ proszę bardzo -Condor w barwach Lufthansy będzie jak znalazł
Mac Eyka napisał(a):Sturmgeschütz III trudno nazwać pojazdem transportowym.

abtb napisał(a):pepociufakers napisał(a):I trochę może uściślając bo właśnie się zastanawiam nad tematem
Jako ten który włożył kij w mrowisko uściślam - do transportu zaliczamy wszystko co zostało u swego zarania pomyślane jako transportowe. Mi 24 i BWP wszelkiej maści, z założenia były/są maszynami bojowymi z MOŻLIWOŚCIĄ przewozu desantu. Mi-8/17 powstały jako śmigłowce transportowe, które z czasem na potrzeby wojska uzbrojono ale nadal pozostają maszynami transportowymi. Okręt do transportu samolotów lotniskowcem nie jest (jest przecież tylko transportowcem) ale lotniskowiec pomimo tego że "transportuje" samoloty to jednak został stworzony jako broń.
Ja wiem, że teraz zacznie się szukanie furtek, dziur, kombinowanie jakby tu "przemycić" swój ulubiony model dopisując do niego stosowną ideologię, ale myślę że każdy wie co oznacza słowo "transport" i nie będzie przepychał T-34 z desantem na pancerzu twierdząc że to przecież transport żołnierzy.
Trochę zdrowo-rozsądkowego myślenia a nie kombinowania (pomimo tego że to narodowa cecha Polaków)

pepociufakers napisał(a):Pytanie pomocnicze -> Od ilu osob todziez kilogramow zaczyna sie transport?
ochli napisał(a):Akt pierwszy za nami czyli:Temat wybrany.![]()
Teraz przyszła pora na akt drugi: "Definicja transportu czyli jak przemycić do konkursu jak największą liczbę modeli"![]()
![]()
Czekam na akt trzeci.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości