Dziękuję ogromnie.
307_Piotras napisał(a):Model bardzo fajny, mam dwa pytania. Czy jesteś pewny układu anten? Pytam, bo jeżeli tak to bym sobie w swojej zmienił. A drugie, kolory indyka. Na czym opiera się interpretacja?
Zaczynając od indyka, ta wersja mi się po prostu podoba bo tonacjami współgra z khaki, a reszta tutaj:
https://armahobbynews.pl/blog/2019/05/1 ... -indykiem/przechodząc do anteny, w sumie posiłkując się zdjęciami z linku powyżej:
zacznijmy od tego

na trochę może bardziej przyciemnionym:

- co się dzieje przy stateczniku pionowym ładnie wszystko widać;
- antena wychodząca z prawej strony kadłuba;
- nie widać niczego analogicznego po lewej stronie - żadnej linki biegnącej do izolatora (?).
to teraz przejdźmy do drugiego zdjęcia

-widać prawy izolator (?) oraz antenę biegnącą do kadłuba. Chyba że to zupełnie przypadkowe zgrupowanie pikseli akurat biegnące w kierunku zgodnym z mocowaniem do kadłuba
Tutaj na dokładkę

dziwne zgrupowanie pikseli w jedną linię, zapewne przypadek

A to, że te izolatory (?) po lewej i prawej stronie nie są symetryczne, to miało wykazać zdjęcie porównawcze w galerii. Nie twierdzę że to jest 100% tego, jak dokładnie powinna instalacja wyglądać, ale na pewno bliżej mojej interpretacji do stanu faktycznego niż to co jest przedstawiane w różnego rodzaju materiałach. Patrząc na eksponat muzealny, zagłówek został ostatnimi czasy odczarowany w internetach, może czas w końcu na antenę. Bo to nie jest tak, że jej kompletnie na zdjęciach nie widać.