- Zastanów się, człowieku - powiedział dowódca - mówisz o Żydzie, a Izraelita nie odda przecie złota, jak wyschły piasek na pustyni nie zwróci kubka wody, który wędrowiec nań wyleje.
Walter Scott, Ivanhoe
To będzie model trochę z zestawu, a trochę nie. Właściwie to bardziej nie, bo poza fragmentami kadłuba niewiele z zestawu wykorzystam.
Miałem też sklejone zestawowe skrzydła, ale te - w przypływie zdrowego rozsądku - wyrzuciłem. Po prostu chcę jeszcze trochę pożyć w spokoju.
Model jest rozpoczęty w 2019 r. Budowę musiałem przerwać z różnych życiowych powodów na 4 lata. Poniżej daję fotki ze stanu zaawansowania na dzień 1 czerwca 2024 r. Zastrzegam, że jego stan zaawansowania może się uwstecznić, czyli może ulec dekonstrukcji, co już parę razy miało miejsce.
Pudełeczko:

Stan zestawu na dzień 1 czerwca 2024 r.:

Stan konstrukcji / dekonstrukcji na dzień 1 czerwca 2024 r.:

A tu, na koniec wstępu, stara fotka kompletnej, oryginalnej wypraski z zestawu. Żeby koledzy wiedzieli co to jest:

Teraz poczekam regulaminowe dni na ewentualne protesty, a później będę nadawał dalej.
Proszę się nie krępować z ewentualnymi protestami - po prostu przeniosę wątek poza konkurs i git.