King Tiger z 506 3 +13 / 3 + 14

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

King Tiger z 506 3 +13 / 3 + 14

Postprzez merlin_PL » środa, 25 listopada 2009, 11:42

Witam

Jestem w trakcie prac nad modelem King Tigera 1]/ [/35 z dragona (zestaw z zimmeritem).
Chcę go zrobić w malowaniu z 506 ( k[/color]alki z zestawu 3 + 13 lub 3 + 14 ) . Przejrzałem kilka różnych monografii oraz net ( w tym stronę Tiger in focus ) jednak jedyne co znalazłem to kolorowe plansze ( nie zdjęcia ) zamieszczane w monografiach pokazujące te czołgi . Ponieważ dalej nie mam zdjęć mam pytania :

- czy ktoś dysponuje zdjęciami któregoś tych pojazdów,
- czy malowanie pokazywane tak w instrukcji jak i na rysunkach barwnych ( chociazby w monografiach Ledwocha ) jest w miarę rzetelne , czy też mamy do czynienia z wyobraźnią autora ( czołg w barwach Werhmacht Olive i na nim brunatne / brązowe pasy )
- czy ten czołg powinien mieć uchwyty na ogniwa gąsienic na wieży (na wszystkich znanych mi zdjęciach Tigery z 506 mają te uchwyty , a King Tigery na rysunkach w tym malowaniu ( chociazby u Ledwocha ) nie mają.
- co z zimmeritem (zakładam, że był)

Z góry dziękuję za wszelką pomoc .
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Reklama

Re: King Tiger z 506 3 +13 / 3 + 14

Postprzez marder4 » czwartek, 10 grudnia 2009, 10:46

Proponuję przejrzeć monografie Trojcy,chyba najbardziej rzetelne opracowania.
marder4

Re: King Tiger z 506 3 +13 / 3 + 14

Postprzez merlin_PL » czwartek, 17 grudnia 2009, 23:53

Już się z nimi zapoznałem. Niestety nic nie wnoszą do interesującego mnie tematu.
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste