Junkers F 13 1/72 Revell

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Junkers F 13 1/72 Revell

Postprzez radoslaw6363 » niedziela, 20 października 2024, 17:29

Samolot ,,Wolnego Miasta Gdańsk'' Lloyd Ostflug 1923r.
Bardzo udana maszyna, w tamtych czasach uznana za wzorcowo bezpieczną, poza pocztą zabierała 4 pasażerów.
W Polsce linie lotnicze zakupiły w sumie 16 maszyn Junkers F 13.
Końcowym etapem rozwoju maszyn transportowych Junkersa był Ju-52.
Model Revella ma swoje lata, ale skleja się dobrze i mogę każdemu polecić.
Dla mnie słabym punktem było oszklenie kabiny pasażerskiej.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Junkers F 13 1/72 Revell

Postprzez piotr dmitruk » niedziela, 20 października 2024, 18:33

Wyszedł sympatycznie, choć ś.p. Kay Franz twierdził, że poprawnej miniatury z tego zestawu nie da się zrobić.
Podlej troszkę jeszcze kalki na skrzydłach.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez radoslaw6363 » niedziela, 20 października 2024, 19:25

piotr dmitruk napisał(a):Wyszedł sympatycznie, choć ś.p. Kay Franz twierdził, że poprawnej miniatury z tego zestawu nie da się zrobić.
Podlej troszkę jeszcze kalki na skrzydłach.

Kalki wiele razy podlewałem, duże płaszczyzny i falista powierzchnia robią swoje. Jeżeli masz jakiś patent to poproszę :lol:
Mam jeszcze jeden model F13 i będę robił dla kogoś w prezencie, chciałbym żeby dobrze wyglądał :)
Na pewno muszę coś zrobić z oszkleniem w kadłubie, zestawowe jest takie sobie, a ja jeszcze sprawę popsułem.
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Postprzez piotr dmitruk » niedziela, 20 października 2024, 22:09

Mówią, że jak kalek nic nie rusza, to pora na Bilmodelową "trójkę".
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli