Flak-Pantera G - dragon, trochę tamiyi 1/35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Flak-Pantera G - dragon, trochę tamiyi 1/35

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » środa, 25 listopada 2009, 17:36

konsekwentnie dłubię niemczyznę, ale tym razem coś bardziej Kolorowego postanowiłem wystrugać..
trochę dragona, trochę tamiyi, ociupinka polistyrenu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

aaa.. wczoraj była dniówka z friulami- od najbardziej Żmudnych fragmentów robotę chcę zacząć

Obrazek
Ostatnio edytowano wtorek, 1 grudnia 2009, 10:23 przez Kamil Feliks Sztarbała, łącznie edytowano 1 raz
Kamil Feliks Sztarbała

Reklama

Re: Pantera G 1/35

Postprzez Andrzej Hołowacz » środa, 25 listopada 2009, 18:00

Milusia ta rdza.......

Z czego ona i na czym ??
Pozdrawiam
Andrzej Hołowacz

siara1939 napisał(a):Sklejaj sobie i moze za pare lat tez bedziesz mial paru pochlebcow, coby w Twoich warsztatach wypisywali achy i echy....A pozatym, jak Ci się tak tutaj nie podoba, to wiesz co mozesz zrobic, aby taka sytuacja Cie wiecej nie irytowala.
Andrzej Hołowacz

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » środa, 25 listopada 2009, 18:32

Andrzej Hołowacz napisał(a):Z czego ona i na czym ??

z farby, na płytce polistyrenowej; ostatnią podziubałem frezem, a następnie Wypacykowałem rdzawymi lifecolorami, gąbką, na koniec delikatny wash olejny..
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » środa, 25 listopada 2009, 22:14

budowę pchnąłem Delikatnie ku przodowi; wkleiłem wahacze, nieznacznie zmieniając ich skręt, dając przy tym swobodę ruchu.
na plecy rzuciwszy otrzymujemy Impresję na temat martwego karaczana:

Obrazek

..jednak w normalnej pozycji, poglądowo jedynie złożony, prezentuje się następująco:

Obrazek

przy czym na zbliżeniu widać, że Zwyczajowo poszedłem na łatwiznę-

Obrazek

-miast knuć, jak wnętrze przedziału bojowego zaaranżować, oraz jak lawetę działa umieścić, otwór po wieży Zaślepiłem przygotowaną wcześniej płytką
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez badger » czwartek, 26 listopada 2009, 06:27

Ten misiu to latał będzie w powietrzu?, bo mu tak wahacze wszystkie na dół poleciały. Rdza jak mniemam LC. Fajniej wychodzi z bazą na dust-cie, ale i tak mi się "podobuje". Tylko tego żarówkowatego koloru nie używaj w dalszych etapach.
Pozdrawiam Jacek

Każdy patrzy na świat przez własne okulary
Obrazek
badger

Postprzez klajus » czwartek, 26 listopada 2009, 10:42

Szkoda, że nie podłączyłeś się do projektu panterowego :(
Płyta pod działkiem rządzi!!
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » czwartek, 26 listopada 2009, 10:52

badger napisał(a):bo mu tak wahacze wszystkie na dół poleciały.

poleciały w dół, by we wszelkie Zagłębienia w terenie, tendencyjnie, koła opadały później.

badger napisał(a):Rdza jak mniemam LC

Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):Wypacykowałem rdzawymi lifecolorami, gąbką

:>

klajus napisał(a):Szkoda, że nie podłączyłeś się do projektu panterowego

aaaa, bo wam czwartego do brydża brakuje.. zastanawiałem się nawet, ale wiesz, że moje modelarstwo Merytorycznie wiele do żadnego projektu wnieść nie może, poza tym, nim minie tydzień, model będzie w galerii. przed końcem roku jeszcze przynajmniej jedną panterę wydłubać Zamierzam, gdy trafi 'na warsztat', do projektu dołączę.. chyba że już tej relacji przesunięcie pomoże Wyjść wam z inkubatora, jeśli tak, to coś się pomysli :>
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » czwartek, 26 listopada 2009, 15:28

kółka posklejałem, narazie jednak, założone 'na sucho':

Obrazek
Obrazek

te dwie płytki, to, znana wielu, dowaga przez inpost stosowana- u mnie cel mają podobny- zwiększając wagę kadłuba sprawiają, że zawieszenie lekko siada.

tak przy okazji, już drugi raz z tym zestawem mam do czynienia, i ponownie tę przypadłość obserwuję-

Obrazek

milimetrowa, mniej więcej, szczelina, miedzy górą kadłuba, a tylną płytą. coś partaczę, czy ten model tak ma?
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez klajus » czwartek, 26 listopada 2009, 15:31

Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):milimetrowa, mniej więcej, szczelina, miedzy górą kadłuba, a tylną płytą. coś partaczę, czy ten model tak ma?

A który to model?
Ja skleiłem G na stalowych kołach a teraz robię tę wczesna z Włoch i nie miałem żadnych problemów...
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » czwartek, 26 listopada 2009, 15:37

6370, czyli gie na stalowych. metoda: ścisnąć i zalać cyjanoakrylem nie jest mi obca, tu jednak nie zda egzaminu- szpara jest zbyt duża. nie zastanawiał bym się nad tym, gdyby nie fakt, że już drugi raz, w tym samym zestawie, identyczny problem obserwuję. dlatego pytam- ja partolę, czy dragon spartolił. jeśli to pierwsze, to co źle robię?
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » czwartek, 26 listopada 2009, 17:25

już wiem co spaprałem.. wentylatory przykleiłem zgodnie z instrukcją. wystarczyło usunąć postumenciki, wentylatory przykleić bezpośrednio do górnej części kadłuba. teraz wszystko pasuje doskonale
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Mirek66 » czwartek, 26 listopada 2009, 20:35

Zrobiłem tak samo czyli Dragon spartolił :) ciekawa konstrukcja .
Sklejać każdy może, jeden lepiej drugi gorzej :D
Mirek66

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » czwartek, 26 listopada 2009, 21:38

ciekawa, a co więcej, prawie prawdziwa. tymczasem, wielkimi krokami zbliżam się do malowania:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Patterson » piątek, 27 listopada 2009, 00:13

Odwrotnie wkleiłeś te postumenty, one wbrew pozorom są lewe i prawe, znaczenie ma tez pozycja wklejenia samych tych "wentylatorów” na postumentach. Skleiłem ponad 10 kadłubów i w żadnym problemu nie było.

Ale konfiguracja to jest brawurowa. Średnio późna Panthera ze stalówkami jak z zakładów MANa, mieszanka raczej niemożliwa.
Patterson

rpm2

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » piątek, 27 listopada 2009, 00:28

..ale pocieszna :>
Kamil Feliks Sztarbała

Następna strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat